Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dlouho se z krádeže neradovali

Bruntál - k dopadení pachatelů napomohla běžná silniční kontrola  

Objasnění krádeže 
K objasnění případu krádeže ve Slezských Pavlovicích napomohla běžná silniční kontrola. V souvislosti s touto věcí bylo v  těchto dnech zahájeno trestní stíhání tří mužů z Krnova pro trestné čina krádeže a porušování domovní svobody.  Obvinění se měli v době od 23.11 na 24.11. 2012 pohybovat na pozemku objektu bývalého podniku ve Slezských Pavlovicích, kdy po odstranění visacího zámku vstupní brány, vjeli s vozidlem až do areálu. Ze zadní strany jednoho z objektů rozbili skleněnou výplň okna a přes takto vzniklý otvor vnikli do kotelny. Zde odcizili měděné elektrické kabely - rozvody, které vystříhali z hlavní rozvodné skříně. Dále si odtud odnesli litinové radiátory, litinové rošty z kotlů, litinová dvířka a kovové krycí pláty kotle, expanzní nádobu na ohřev vod, další součásti ( škrabky, kovové tyče a poklop) a chladič z motorové elektrocentrály, vše v hodnotě okolo 95 tisíc Kč.  Škoda poškozením byla vyčíslena ve výši okolo 27 tisíc Kč. Pachatelé všechny odcizené věci naložili na přívěsný vozík a z místa odjeli vozidlem Opel Astra směrem na obec Město Albrechtice. Cestou jim však štěstí již nepřálo a byli zastaveni silniční policejní hlídkou. Albrechtičtí policisté při kontrole nalezli kovový materiál v přívěsném vozíku. V kufru auta pak byly naloženy tři pytle naplněné eloktrokabeláží.
Vzhledem k podezření o původu samotného nákladu, který mohl pocházet z trestné činnosti, bylo provedeno šetření a podání vysvětlení zúčastněných osob z vozidla.  
Trestní stíhání mužů je vedeno na svobodě.
  
Skončil na jednotce intenzivní péče
Nepřiměřená jízda mohla pro 30letého řidiče skončit i tragicky.
Dne 19. 12. 2012 v 21:50 hodin projížděl po silnici II. třídy mezi obcemi Staré Město a Světlá Hora řidič s vozidlem Honda. Řidič jedoucí ve směru od Starého Města pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost vozidla aktuálnímu stavu a povaze komunikace a při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládl řízení. Vyjel za pravý okraj komunikace, kde narazil do směrového sloupku a následně do vzrostlého stromu, od kterého se vozidlo odrazilo a stačilo ještě poškodit sloupek ohradníku. Nakonec zůstalo přetočené na střeše v pravém silničním příkopu. Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče. S poraněním hlavy byl z místa převezen RZS na urgentní příjem FN v Ostravě, kde zůstal hospitalizován. Vzhledem k utrpěným zraněním nebylo možné provést u řidiče na místě kontrolu na zjištění požití alkoholu před jízdou. Poškození vozidla bylo předběžně vyčísleno na částku okolo 400 tisíc Kč.    
  
 
Zaměřil se zahrádkářské kolonie
Během tohoto týdne bylo 55letému muži z Vrbna pod Pradědem sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody.
Podezřelý v listopadu a prosinci 2012 ve Vrbně pod Pradědem ve dvou zahrádkářských koloniích kradl, poškozoval a přespával. V jednom případě v době od 22.11. do 24.11.2012 po poškození plastového okna vnikl do zaparkovaného karavanu na pozemku v areálu zahrádkářské kolonie. Zde odcizil dalekohled,  nástěnnou lihovou lampu z mědi, skládací plechový vařič na líh, dvě láhve s alkoholem a další drobné nalezené věci. Následně zde přespal. Majitelce jeho jednáním vznikla škoda přes 1 tisíc Kč. Následně pak v prvním prosincovém týdnu vnikl do další zahrádkářské kolonie, kde odcizil venku odložená kovová zahradní kolečka a plechový sud na vodu. Tyto věci následně odvezl do sběrny druhotných surovin.    
 
Krádež se nezdařila
Dne 19.12.2012 v době kolem 19:50 hodin v Bruntále na ulici Tř. Práce se pohyboval 21letý mladík v prodejních prostorách  marketu. Při prohlížení zboží si nepozorovaně uschoval tři kusy mini-reproduktorů v hodnotě 600 Kč pod svou bundu. V prostoru pokladny se pak snažil zboží pronést bez zaplacení. Toto se mu nepodařilo, proto se dal ihned na útěk z prodejny. U východu byl však dostižen a zadržen ostrahou prodejny a odcizené zboží musel následně vydat. Během události došlo k znehodnocení reproduktorů a nebylo možné je vrátit zpět do prodeje. Šetřením bylo zjištěno, že se uvedeného jednání mladík dopustil i přes skutečnost, že byl na základě rozsudku OS ve Znojmě ze dne 12.10.2010 odsouzen za trestný čin krádeže k podmíněnému trestu odnětí svobody s dohledem a zkušební dobou do listopadu 2013. Ještě tentýž den bylo mladíkovi sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 
 
Bronzové cedule ho zlákaly
Neznámý pachatel pravděpodobně v době od 15:00 hodin 14. 12. 2012 do ranních hodin 16. 12. 2012 odcizil v Krnově na ulici Dvořákův okruh z budovy zdravotního střediska dvě bronzové cedule, které byly umístěny po obou stranách hlavního vchodu. Celkem vznikla škoda za 10 tisíc Kč.
 
  
 komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 19.12.2012
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem