Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dlouho si věcí neužil

DĚČÍN - Dlouho si věcí neužil; Pobral nářadí, teď má problém; Platil, ale méně; Za kov může zaplatit draze 

Plátěnou tašku s mobilním telefonem a doklady vytrhl osmasedmdesátileté ženě z ruky na ulici ve Varnsdorfu koncem minulého týdne dvacetiletý mladík. Pak se s kořistí v hodnotě kolem čtyř a půl tisíc korun dal na útěk. Policisté z obvodního oddělení nezaháleli a lapku začátkem tohoto týdne dopadli. Na služebně si včera ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z krádeže na osobě. Za to by mohl jít do vězení až na dva roky.
 
 
Pobral nářadí, teď má problém
 
Podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody ve zkráceném přípravném řízení padlo včera na obvodním oddělení v Děčíně. Strážci zákona totiž dopadli dvacetiletého mladíka, který se měl nedávno vloupat do zahradní chatky ve Vilsnické ulici, kde sebral motorovou pilu, křovinořez, zastřihovač větví a dvě vložky FAB. Majiteli zůstala škoda za více než devět tisíc korun. Podezřelého může soudce za jeho výkon odměnit až tříletým pobytem v nápravném zařízení.
 
 
Platil, ale méně
 
Osmnáct tisíc korun na výživném dluží na svého syna žijícího v Rumburku osmatřicetiletý muž z Mladé Boleslavi. Již od minulého roku zasílá podstatně menší částku, než mu určil soud. Z úst kriminalistů si vyslechl obvinění ze zanedbání povinné výživy. Za to nabízí náš trestní zákoník až dvouleté odnětí svobody.
 
 
Za kov může zaplatit draze
 
Hrozbu až dvouletého pobytu ve vězení si vykoledoval osmačtyřicetiletý muž z Rumburku. Nedávno totiž navštívil kůlnu na pozemku zahrady, kde odcizil nějaký ten hliník a železo. Policisté si k němu ale cestu našli a včera mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z krádeže vloupáním.
 
 
 
 
 
Děčín, 14. prosince 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
 

vytisknout  e-mailem