Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dlouholeté přátelství

Písek – Dlouholeté přátelství ukončil až zákrok policie. 

Písečtí policisté i kriminalisté řešili od 25. listopadu závažný případ mezi dvěma muži, kteří se znají dlouhá léta. Nevyřešené neshody vyústili až v konflikt za hranou zákona.

Starší muž měl ve středu večer přijít na samotu v katastru obce Kovářov, kde na chatě přebýval jeho známý, hned na přivítanou měl muži do obličeje nastříkat dráždivou látku. Následovat mělo spoutání rukou i nohou a výhrůžky. Agresor měl napadenému vzít klíče od automobilu i mobilní telefon.

Poškozený měl využít nepozornosti pachatele a z místnosti se mu podařilo uprchnout. V podkroví si ještě stačil vzít svou zbraň a útočníkovi jasně naznačil, že se hodlá jeho napadení bránit, ten měl přestat být v útoku tak důrazný a poškozený uprchl. Ze sousedního objektu přivolal pomoc policistů.

Policisté i kriminalisté okamžitě po oznámení rozjeli pátrání po podezřelém, který je legálním držitelem několika zbraní. Vzhledem k závažnosti situace, a zjištěným okolnostem, spolupracovali na případu také policisté ze zásahové jednotky. Díky spolupráci a pohotovému vyhodnocování situace se bez dalšího ohrožení podařilo podezřelého vypátrat v pátek odpoledne na Kladensku. Zákrok provedli policisté ze zásahové jednotky, ke zraněním nedošlo. Písečtí kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí do vazby, soud návrh akceptoval a další vyšetřování je vedeno vazebně.

 

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi,pis@pcr.cz

30. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem