Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dluhy chtěl splatit prodejem pervitinu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Na výrobu si najal známého. 

Prodejem pervitinu se rozhodl splatit své dluhy jednatřicetiletý muž z Uherskobrodska. Proto se začal zajímat o potřebný materiál i o samotnou výrobu. Na tu si sám zřejmě netroufl a tak v březnu oslovil známého, aby pro něj drogu vyrobil. Zajistil mu všechen potřebný materiál a s výrobou se mohlo začít. Jenže šestadvacetiletý výrobce se bál, aby něco nepokazil a také lítost nad případnou ztrátou materiálu ho přiměla k tomu, aby si k výrobě přizval zřejmě zkušeného třiatřicetiletého kamaráda. Ten mu měl radit a hlídat postup. V pronajaté garáži pak vyrobili asi 150 g pervitinu, kterým naplnili sedm injekčních stříkaček. Na výrobu padlo asi tisíc tablet s obsahem pseudoefedrinu. Za drogu poté inkasovali zhruba devadesát tisíc korun.

Muži neváhali a začali s výrobou druhé várky. Jenže netušili, že jak rychle začali, tak rychle skončí. Zvesela otevřeli garážová vrata s tím, že si odskočí. Překvapením pro ně bylo, když padli policistům přímo do náruče.

Výrobci, jeho rádci i jednatřicetiletému muži tak naši kriminalisté sdělili obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na třiatřicetiletého muže byl podán podnět na vzetí do vazby, což státní zástupce a následně soudce akceptoval. Zbylí dva muži jsou stíháni na svobodě. Za jejich jednání jim nyní hrozí až desetileté vězení.

12. dubna 2017, por. Bc. Milena Šabatová  

Odkazy do noveho okna

pervitin

pervitin 

Detailní náhled

pervitin

pervitin 

Detailní náhled

pervitin

pervitin 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem