Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dluží téměř dva milióny korun

RYCHNOVSKO - Soudkyně neakceptovala návrh na vazbu, muž je vyšetřován na svobodě 

Rychnovští policisté od září 2012 pátrali po třiapadesátiletém muži z Kostelce nad Orlicí, který se nezdržoval v místě svého trvalého bydliště a schovával se na různých místech republiky, zejména v Praze. Důvodem pátrání po této celostátně hledané osobě bylo podvodné jednání, kterého se muž  měl dopustit na několika osobách. Od poškozených si pod různými záminkami půjčoval různé finanční částky se slibem, že je v určitém termínu vrátí, ale tak nikdy neučinil.
Během posledních dvou let několika osobám způsobil dohromady škodu přesahující 1.800 000 korun. Klec spadla v neděli 27. ledna 2013, kdy hledaného muže v hlavním městě vypátrali pražští policisté a ještě týž den jej předali ji svým kolegům v Rychnově nad Kněžnou.
Kriminalisté se domnívají, že výčet poškozených osob nemusí být konečný.  V pondělí 28. ledna 2013 si zadržený muž vyslechl obvinění z přečinu podvodu, za který mu hrozí až osmiletý nepodmíněný trest.

Přestože policisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, který státní zástupce akceptoval, včera v dopoledních hodinách soudkyně Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou rozhodla o jeho propuštění a vyšetřování na svobodě.
Rychnovským policistům není obviněný osobou neznámou, v průběhu posledních patnácti let byl za obdobnou  majetkovou trestnou činnost dvakrát odsouzen celkem k 17 letům odnětí svobody.

por. Mgr. Alena Kacálková
31. ledna 2013

vytisknout  e-mailem