Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dnes nad ránem přišel o řidičský průkaz

LIBERECKO - V neděli před čtvrtou hodinou v noci havaroval v Novém Městě pod Smrkem 23letý řidič. V dechu mu policisté naměřili téměř dvě promile alkoholu. Kromě škody na autě přišel mladý muž také o řidičský průkaz a vystavil se trestnímu stíhání . . . 

V neděli krátce před čtvrtou hodinou ranní vyjížděli dopravní policisté na základě oznámení k nehodě, která se stala v katastru obce Nové Město pod Smrkem, na silnici III. třídy.

23letý řidič jel s osobním vozem Opel Astra směrem na Ludvíkov a pravděpodobně jel velmi rychle, nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou, a poté, co se jeho vůz dostal do smyku, havaroval do stromu. Řidič měl štěstí, neutrpěl žádné zranění a škoda vznikla pouze na osobním voze. Policistům při šetření nehody bylo zřejmé, že k nehodě nemuselo vůbec dojít, kdyby nebyl pod vlivem alkoholu, který zřejmě k jejímu způsobení výrazně přispěl. Mladíkovi policisté naměřili bezmála dvě promile alkoholu.

Policisté mu hned na místě odebrali řidičský průkaz, a poté, co záležitost zadokumentují, předají spisový materiál službě kriminální policie a vyšetřování. Svojí nezodpovědností, kdy sedl za volant po požití alkoholu, se vystavil i trestnímu stíhání pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
10. 6. 2013

vytisknout  e-mailem