Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivista skončil ve vazbě

LIBEREC - Během noci se vloupal do peněžního ústavu v Moskevské ulici, kde způsobil škodu přes 10 tisíc korun. Ještě poblíž místa činu jej zadržela hlídka Městské policie. 

V úterý 20. ledna krátce před jednou hodinou ranní se podařilo hlídce městských strážníků zadržet 47letého muže, který se krátce před tím vloupal do objektu peněžního ústavu v Moskevské ulici v Liberci. Muž se vloupal do kanceláří ve 2. podlaží, odkud si nakonec odnesl pouze drobnou finanční hotovost. Více škody však napáchal na poškozeném okně, kterým do budovy vnikl. Celkově tak způsobil škodu přes 10 tisíc korun. Muže předali městští strážníci následně policistům z obvodního oddělení Liberec - Centrum. Zbytek noci tak strávil v policejní cele.

Případem se dále zabývali liberečtí kriminalisté, kdy muž se ke vloupání plně doznal. Dále kriminalisté zjistili, že se zprvu pokoušel vloupat do prodejny Optiky ve stejné ulici, ale po nezdařilém pokusu se vydal právě do peněžního ústavu. O tři dny dříve se vloupal do videopůjčovny ve Vaňurově ulici, kde odcizil drobné mince a mobilní telefon. Ve stejnou noc se vydal ještě do prodejny seconhandu v ulici Tatranská, odkud si odnesl stolní počítač, mobilní telefon, zboží, finanční hotovost a další věci v hodnotě 20 tisíc korun. Celková škoda způsobená během těchto čtyř vloupání činí částku přes 56 tisíc korun.

Muž nebyl v této branži žádným nováčkem, neboť je to mu teprve 14 dní, co jej kriminalisté propustili na svobodu. Je již trestně stíhán pro majetkovou trestnou činnost, kdy měl na svědomí vloupání do prodejen.

V říjnu loňského roku se vloupal do stánku pekařství v Jablonecké ulici. O měsíc později v ulici 5. května vnikl do prodejny zámečnictví, kde odcizil předměty zhruba za 75 tisíc korun. Počátkem ledna letošního roku navštívil v brzkých ranních hodinách prodejnu zeleniny v Moskevské ulici. I zde si odnesl věci za více jak 32 tisíc korun. Celková škoda, kterou vloupáním do prodejen způsobil, přesáhla částku 112 tisíc korun.

Muž, který je v současné době bez zaměstnání a střechy nad hlavou, získané finanční prostředky z krádeží použil na živobytí. Policistům se z odcizených věcí podařilo zajistit již pouze stolní počítač, který muž ukryl ve křoví poblíž prodejny.

Kriminalisté již nenapravitelnému zlodějíčkovi sdělili obvinění ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Zároveň vyšetřovatel podal soudu návrh na vzetí muže do vazby a ten tento návrh akceptoval a od včerejšího dne je již za mřížemi vazební věznice.
 

23.1.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem