Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dnes v Ostravě - 15.7.2009

Propadl skleněným stropem, „Na útěku odhazoval...“, Loupež se zbraní i kuklou 

Propadl skleněným stropem, „Na útěku odhazoval...“, Loupež se zbraní i kuklou

Propadl skleněným stropem
       Okolnosti úrazu, ke kterému došlo dne 14.7.2009, kolem 08.00 hodin, v jednom z ostravských hotelů, prověřují ostravští policisté. 36letý zaměstnanec měl zaměřit prostor k budoucí rekonstrukci budovy. Muž měl přelézt zábradlí a propadnou se skleněným stropem z výšky zhruba 280 cm do vestibulu hotelu. Při pádu muž utrpěl řezná poranění, další zranění ani doba léčení osoby nejsou dosud zjištěna. Provedeným prověřováním na místě nebylo dosud zjištěno zavinění další osoby.

„Na útěku odhazoval...“
       Dne 13.7.2009, kolem 19.45 hodin, měl v Moravské Ostravě, na ulici Oskara Motyky, rozbít výplň okna sklepního prostoru a tímto způsobem vniknout do uzamčeného prostoru sušárny. Z místnosti měl odcizit míchadlo a vysokotlaký čistič. Před domem měla po dobu krádeže hlídat 21letá žena. Odcizením věcí vznikla škoda předběžně ve výši 19 000 korun. Poškozením okna však vznikla také škoda na majetku, zhruba ve výši 1 500 korun. Podezřelí však byli viděni na místě činu 36letým svědkem, která informoval operační středisko policie na lince 158.
       Na místo vyrazili policisté Oddělení hlídkové služby Ostrava, kteří poblíž napadeného objektu uviděli dvě prchající osoby. Muž při běhu odhodil do trávy tričko. Po zaregistrování policistů se dvojice rozdělila, muž i žena šli každý jiným směrem. Oba však byli policisty zadrženi. V průběhu prověřování policisté zjistili, že hned u vchodu domu zanechal podezřelý míchadlo. Druhý odcizený předmět měl podezřelý odhodit až na ulici Josefa Brabce. Mezi domy sídliště byla ukrytá v křoví nalezena také další odcizená věc. Cesta k podezřelému tak byla „lemována“ odhozenými věcmi.
       Oběma osobám sdělil policejní komisař obvinění pro trestný čin krádež, spáchaný formou spolupachatelství. 21letý muž byl navíc v minulosti již odsouzen mimo jiné pro trestný čin loupež a krádež. V současnosti hrozí oběma obviněným trest odnětí svobody až na dvě léta.

identikitidentikit

Loupež se zbraní i kuklou
       Dne 3.7.2009, kolem 18.15 hodin, došlo v Ostravě-Zábřehu, na křižovatce ulic Rudná-Plzeňská, k trestnému činu loupeže. Dosud neznámý pachatel pod pohrůžkou střelné zbraně požadoval vydání peněz po 62letém zaměstnanci čerpací stanice (plnící stanice LPG). Muž samozřejmě poté, co pachatel použil k pohrůžce zbraň, ve strachu peníze vydal. Pachatel pak odešel s finanční částkou ve výši 2 600 korun.
       K popisu pachatele lze uvést, že se jedná o muže ve věku 20- 25 let, štíhlé postavy, vysokého asi 160 – 170 cm, oválného obličeje, menšího nosu, krátce střižených vlasů do délky asi 3 cm, barvy tzv. špinavý blond. Muž byl oblečen do bílého trička s krátkým rukávem, přes hruď s nápisem modré barvy, a modrých riflí. Muž byl maskován kuklou, zelené tzv. khaki barvy, s jedním velkým otvorem pro oči.
Kriminalisté v průběhu prověřování zjistili také další skutečnosti a byl sestaven identikit pachatele. Žádáme veřejnost, o sdělení jakékoliv informace  vedoucí k pachateli, buď osobně na kterékoliv policejní služebně nebo telefonicky na lince 158. Kontaktovat můžete také kriminalisty 6. oddělení obecné kriminality Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Ostrava na tel. 974 726 620, 974 726 625 nebo 974 726 600. Za všechny informace děkujeme!
       Prosíme aby nás kontaktoval také muž, který dne 3.7.2009, kolem 17.55 hodin, přijel na čerpací stanici motorovým vozidlem zn. Mercedes, černé barvy, plnit tlakové láhve vzduchem pro potápění. Muž má být stálým zákazníkem stanice. Tlakové láhve pro potápění zákazníkovi u stojanu plnil zaměstnanec.
       Další svědci si mohli výše popsaného muže všimnout, když šel k čerpací stanici od ulice Rudné nebo z místa činu utíkal rovněž k ulici Rudné a dále k zastávce autobusu ve směru k ulici Závodní (dne 3.7.2009, zhruba kolem 18.20 hodin).
Pachateli trestného činu loupeže hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 

vytisknout  e-mailem