Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dnes v Ostravě - 24.7.2009

"Lež má krátké nohy", „Nelehké poslání“ 

Rychlá navigace v textu:
"Lež má krátké nohy", „Nelehké poslání“
 

“Lež má krátké nohy”
      Trestní stíhání tří osob zahájil ostravský policejní komisař pro trestný čin křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek. Dva muži ve věku 22 a 24 let, i 20letá žena, se tak z původního postavení svědka stali obviněnými, neboť měli v rámci hlavního líčení při projednávání trestní věci nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, po náležitém poučení uvést odlišná fakta v rozporu s původním tvrzením, uvedeným po poučení v průběhu přípravného řízení před policejním orgánem.
       Konkrétně měl 24letý muž v průběhu hlavního líčení uvést, že v období roku 2008 nezískal pervitin od obžalovaného zdarma ani za úplatu. V přípravném řízení však muž jako svědek před policejním orgánem uvedl, že od 22letého obžalovaného dostal v průběhu letních prázdnin 2008, zhruba ve třech případech celkem asi 1,5 gramu pervitinu, který pak sám užil.
      V přípravném řízení, před policejním orgánem uvedl odlišná fakta než později u soudu v procesním postavení svědka, také 22letý muž. Nejprve jako svědek policistům sdělil, že od obžalovaného muže dostal ve čtyřech případech (v období od května do srpna 2008) celkem zhruba 2,2 gramů pervitinu za 1 900 korun. Drogu měl pak sám užít. U hlavního líčení však po poučení jako svědek tvrdil, že pervitin od obžalovaného neměl.
Ze stejného činu je podezřelá i 20letá původně svědkyně, nyní obviněná. Ta nejprve po poučení jako svědek před policejním orgánem uvedla, že celkem asi  1 gram pervitinu dostala ve čtyřech případech od obžalovaného v polovině srpna 2008. V průběhu hlavního líčení však již žena uvedla, že pervitin od obžalovaného nezískala zdarma ani za úplatu.
       Obviněným hrozí trest odnětí svobody až na tři léta nebo peněžitý trest. Trestní stíhání obviněných je vedeno na svobodě.
Původní článek čtěte ZDE. Napsali na serveru denik.cz.

„Nelehké poslání“
      Dne 23.7.2009, kolem 03.00 hodin, mělo dojít k ataku 20letého pacienta na 30letou zdravotní sestru. Muž byl převezen k ošetření  do nemocnice ze Stodolní ulice. V době, kdy byl muž ošetřován měl být agresivní a vulgární vůči ošetřujícímu personálu. Poté, co se měla k lůžku pacienta zdravotní sestra přiblížit, aby upravila infuzi, měl muž ženu udeřit hlavou do zápěstí ruky takovou intenzitou, že došlo k jejímu zranění.  Předpokládaná doba léčení byla stanovena na tři měsíce. Žena si však měla vyslechnout také vulgární nadávky. Následně byl muž umístěn  na protialkoholní záchytnou stanici. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin ublížení na zdraví.
      Na pachatele trestného činu ublížení na zdraví pamatuje trestní zákon trestem odnětí svobody až na dvě léta.
Napsali na serveru denik.cz.

vytisknout  e-mailem