Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dnes v Ostravě - 24.9.2009

„Opět řetízek“, Podruhé vykázán v tomto roce 

Rychlá navigace v článcích:

„Opět řetízek“, Podruhé vykázán v tomto roce

 

„Opět řetízek“
        Další nejen všímavý, ale také odvážný svědek učinil přítrž protiprávnímu jednání podezřelého. 37letý muž čekal dne 22.9.2009, kolem 18.30 hodin, ve svém vozidle v Ostravě-Přívoze. Upoutalo jej podezřelé chování neznámého muže, který chodil kolem zastávky MHD. 45letá žena se vracela ze zaměstnání a chtěla jet domů. Poblíž zastávky k ženě přistoupil muž, znenadání jí strhl z krku řetízek ze žlutého kovu a dal se na útěk. Žena okamžitě začala křičet „zloděj“, všímavý svědek vyběhl z auta a podezřelého zadržel na Myslbekově ulici. Odcizený řetízek ještě svíral v ruce. Poškozená žena přiběhla k mužům, přivolala policisty. Svědek také pomohl ženě nalézt přívěsek, který se nacházel poblíž místa a nezůstal na řetízku.
       Policisté podezřelému 39letému muži sdělili podezření pro trestný čin krádež formou zkráceného přípravného řízení. Cenu odcizeného šperku předběžně poškozená odhadla na zhruba 10 000 korun. Škoda, jenž byla způsobena roztržením řetízku, nebyla dosud stanovena. Podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Okamžitě reagujícímu svědkovi patří náš dík.
Obdobný případ naleznete ZDE.

Podruhé vykázán v tomto roce
       Podruhé v tomto roce byl v Ostravě z bytu vykázán na dobu 10 dnů 60letý důchodce, který měl opakovaně verbálně napadat svou 85letou matku. Vulgarismy měly gradovat fyzickým atakem syna vůči matce. Konkrétně měl muž matku verbálně vyhazovat z bytu a následně se měli „přetahovat“ o klíče. Při tomto jednání došlo k poranění na rukou seniorky, drobným oděrkám. Přivolaní policisté „agresora“ kolem 15.20 hodin dne 23.9.2009 zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici. Poslední dobou mají být verbální ataky i výhrůžky fyzickým napadením v předmětné domácnosti prakticky na denním „pořádku“. Chování muže má být agresivnější, je-li ovlivněn alkoholem.  Po vystřízlivění  byl muž dnes (24.9.2009) vykázán z bytu. Senior byl v minulosti opakovaně prověřován pro obdobné jednání vůči matce.
Zpráva k prvnímu letošnímu vykázání ZDE.

vytisknout  e-mailem