Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dnešní zprávy se točí kolem peněz

DĚČÍN - Včera padla ústy vyšetřovatelů několik obvinění 

Čelí dvěma obviněním
 
DĚČÍN – Včera devatenáctého listopadu 2012 byl obviněn bývalý pracovník příspěvkové organizace Dům dětí a mládeže Děčín, který se v minulosti dopustil zločinu zpronevěry osmatřiceti tisíc korun, které využil pro svou potřebu, aniž by dodržel příslušné vnitřní směrnice a právní předpisy. Dále poškodil svým vyjádřením v tisku současnou ředitelku tohoto zařízení, která byla křivě nařčena z jednání, kterého se nedopustila. Jeho vyjádření v tisku mohla poškodit její dobré jméno a současně tak i dobré jméno zmiňovaného zařízení, což  smělého podnikavce přivedlo až  do rukou místních policistů. Obviněný muž vlivem svého počínání může v budoucnu čelit trestu odnětím svobody v délce od dvou do osmi let.
 
Pro dobrotu na žebrotu
 
DĚČÍN - Né vždy se dobré úmysly setkají s dobrým koncem. O tom už ví své i pětadvacetiletý obyvatel děčínské kotliny, jenž vyslyšel žádost o dvanáct let staršího zdejšího spoluobčana, který ho požádal o zapůjčení šesti tisíc korun českých. Muž mu je druhého listopadu letošního roku zapůjčil a do dnešní doby se nesešel ani s penězi, ani s řádným vysvětlením dlužníka. Důvěřivý muž ohlásil nesplacení dluhu děčínským policistů, kteří prošetřují všechny okolnosti podezřelé půjčky. Peníze měly posloužit k opravě rozbitého vozidla.
 
A zase ta čokoláda !
 
DĚČÍN - V děčínském obchodním domě v Uhelné ulici byl v pondělí osmnáctého listopadu lapen další z řad vykutálených výtečníků. Nenechavý čtyřiatřicátník si chtěl z místního obchodu odnést dvanáct čokolád v hodnotě tři sta padesáti osmi korun českých. Jak se později ukázalo, nejenže odmítl za zboží zaplatit, ale navíc v jeho krvi kolovalo 2,92 promile alkoholu. Včerejšího dne si neukázněný návštěvník obchodního domu vysloužil sdělení podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí až tříletý trest odnětím svobody.
 
Ztratila důvěru
 
DĚČÍN – Měla zaměstnání. Byla pokladní. Denně jí procházely rukama tisícové bankovky i svěřené cenniny. Bohužel vábivému vlivu mocných papírků neodolala a sedmkrát zhřešila. Porušila důvěru mezi zaměstnavatele a zaměstnancem, vytvořila manko ve výši necelých čtyřiapadesáti tisíc korun českých a ztratila svou práci.  Svěřené peníze si ponechala pro svou potřebu a doklady o jejich nabytí upravila k obrazu svému. Během provedené kontroly vyplavalo všechno na povrch. Včerejšího dne si bývalá pokladní vyslechla ústy své prohřešky v podobě zpronevěry, za které může přijít o svou svobodu až na pět let.
 
 
Děčín, 20. listopadu 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem