Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dny zvýšeného dohledu

Policisté budou dohlížet na školáky 

Poslední  školní den je pro mnohé vytouženým okamžikem, pro někoho se však  může stát noční můrou.  Nemyslíme tím  na špatné známky, ale na nebezpečí spojené s přechody pro chodce a silniční dopravou. 

Abychom snížili riziko nebezpečí kolize při přecházení komunikací, budou  policisté v den vysvědčení  a následně i počátkem letních  práznin připraveni  s pomocí u přechodů pro chodce. Ve spolupráci s obecní a městskou policií se zaměří na frekventované přechody v okolí škol na Rokycansku a na místa, kde  lze očekávat větší hustotu silničního  provozu v souvislosti  se začínajícími prázdninami.

Rodiče však mohou  sami v dětech posílit zásady pro správné přecházení vozovky a bezpečné chování  v silničním provozu. Malí i velcí chodci by měli znát důležitost navazování očního kontaktu s řidičem,  úskalí spojené s brzdnou dráhou vozu a  nebezpečné přecházení více jízdních pruhů v komunikaci . V neposlední řadě by si každý z nás měl uvědomit fakt, že následek střetu vozu s chodcem je  ve většině případů závažný a setina sekundy pak může  změnit celý náš život.

 

 

 

vytisknout  e-mailem