Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do auta pro parohy

CHOMUTOV - Na podvod mu přišli, Pachatel je ve vazbě..... 

Do auta pro parohy
Neznámý zloděj se vloupal do zaparkovaného osobního automobilu Citroen Berlingo. Ze zavazadlového prostoru následně odcizil čtyři kusy trofejí srnců, majiteli vznikla škoda ve výši 9 tisíc korun. Skutek vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Jirkově, případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a poškození cizí věci.
 
Na podvod mu přišli
Škodu za nejméně 5 tisíc korun způsobil společnosti RWE 65letý muž z Chomutova. Je podezřelý z toho, že ve svém bytě neodborným technickým zásahem do počítadla měřícího zařízení plynu způsobil, že přístroj vykazoval nižší spotřebu plynu. Jednání muže policisté vyhodnotili jako podvod. Za uvedený trestný čin mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Pachatel je ve vazbě
Jak jsme informovali, policisté zadrželi 19letého mladíka z Rokle, který odcizil ve sběrně surovin v Kadani hotovost ve výši 19 tisíc korun. Kromě této loupeže se mladík dopustil další trestné činnosti. V únoru letošního roku se začal přetahovat o kabelku se 74letou seniorkou, která procházela po schodišti u nemocnice v Kadani. Nakonec žena svůj majetek neubránila, škodu následně vyčíslila na necelé 4 tisíce korun. Následně to muž zkusil ještě jednou a to v ul. Husova. Tam přistoupil k muži, který odemykal své vozidlo a požadoval vydání klíčků od vozidla. Majitel začal ale křičet a tak se pachatel zalekl a z místa utekl. I z těchto loupeží byl pachatel obviněn a skončil v policejní cele. V současné době se nachází ve vazební věznici v Litoměřicích, kam byl dopraven na příkaz soudkyně Okresního soudu Chomutov.
 
Zbytek peněz nezaplatil
Úvěrový podvod vyšetřují chomutovští policisté. 23letý místní obyvatel uzavřel v provozovně autobazaru úvěrovou smlouvu. Předmětem financování této smlouvy bylo osobní vozidlo. Již při sepisování však uvedl zkreslené údaje o své finanční situaci, což se projevilo později. Zaplatil pouze část z půjčených peněz a do dnešního dne dluží téměř 81 tisíc korun. V místě bydliště se muž nezdržuje, na výzvy k navrácení vozidla nebo zaplacení nereaguje, telefony nezvedá.
 
Do vězení s doprovodem
Výzvu k nástupu do výkonu trestu prokazatelně převzal 39letý muž z Kalku. Do vězení ho poslal za spáchanou trestnou činnost Okresní soud Chomutov. Výzvu muž převzal již na konci února letošního roku, do vězení však nenastoupil. Byl proto zadržen a obviněn z trestného činu maření výkonu předního rozhodnutí. Po nezbytných úkonech ho pak do vězení doprovodila policejní eskorta.
 
Útočníci v přesile
Napadení vyšetřují policisté v Klášterci nad Ohří. V Nádražní ulici se nejdříve trojice mužů pohádala s dalšími dvěma muži. Ostrá slova záhy vystřídaly rány. Po napadení útočníci z místa utekli, záchranná služba odvezla poškozené na ošetření do nemocnice. Co bylo příčinou incidentu, vyšetřují policisté. Násilníci ve věku 19 a 21 let jsou podezřelí z výtržnictví.
 
21. května 2012  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem