Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do basy se jim nechtělo

TEPLICE - Pobyt ve vězení si zřejmě prodlouží; Pohřešovaný cizinec nalezen na horách...  

Do basy se jim nechtělo
     Až o dva roky může soudce prodloužit 20mesíční pobyt ve vězení 46letému muži, který se vyhýbal nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Po odsouzeném proto bylo vyhlášeno pátrání a posléze byl eskortován do věznice, kde si odpykává trest za majetkovou trestnou činnost. Tím, že osobně převzal výzvu k nastoupení trestu, které neuposlechl, se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, z něhož byl v uplynulých dnech obviněn.
     Ze stejného trestného činu byl obviněn i další odsouzený 48letý muž, který si v současné době odpykává tříletý trest odnětí svobody v teplické věznici. Ani jemu se za mříže nechtělo a přes výzvu do vězení nenastoupil, přestože byl řádně poučen o důsledcích takového jednání. I on tak může očekávat prodloužení trestu až o dva roky.
 
Pohřešovaný cizinec nalezen na horách
     Včera po poledni zasahoval na horách vrtulník záchranné služby. Tísňovou linku kontaktoval muž, který si poblíž Dlouhé Louky povšiml vozidla, které bylo zapadlé v závěji, a uvnitř se nacházel zraněný muž. Policisté zjistili, že se jednalo o 69letého cizince, který byl od neděle veden jako pohřešovaný, protože se nevrátil domů a ani se neozýval svým německým příbuzným.
     Dezorientovaný muž, který nebyl schopen vysvětlit, jak se do svízelné situace dostal, byl transportován do zdravotnického zařízení, bližší okolnosti případu jsou předmětem dalšího vyšetřování, při kterém budeme spolupracovat s německými kolegy. Svědek, který nebyl lhostejný a zavolal záchranáře, tak zřejmě pohřešovanému seniorovi zachránil život.
 
Vykradená kočárkárna
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Krupce vloupal do kočárkárny v panelovém domě. Z té následně dvě horská jízdní kola v hodnotě čtyři tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Auto není trezor 
     Kabelka ponechaná v zaparkovaném vozidle zlákala ke krádeži zatím neznámého zloděje. Pachatel se v nočních hodinách v Teplicích po rozbití okénka do auta vloupal a kabelku odcizil. Velkou radost ale asi neměl, taška totiž byla zcela prázdná, i tak mu ale v případě dopadení hrozí trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
 
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo v době od 20:00 hodin dne 15. března 2015 do 20:00 hodin dne 16. března 2015 v Teplicích, ul. Na Konečné. Neustanovený řidič nezjištěným vozidlem poškodil levou přední část zaparkovaného automobilu zn. Mercedes Viano a z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil zákonem uložené povinnosti.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 23. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem