Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do bytu přišel nezvaný návštěvník

CHOMUTOV - Oprava bude drahá, Domů odcházel bez telefonu.... 

Do bytu přišel nezvaný návštěvník
V pátek vyjížděla policejní hlídka na Palackou ulici, kde došlo k vloupání do jednoho z bytů panelového domu. Zloděj využil toho, že majitel je pryč, překonal vstupní dveře a dostal se dovnitř. Odnesl si videohry, dva ovladače a dva tisíce korun na hotovosti. Aby toho nebylo málo, tak vhodil nalezený mobilní telefon do akvária s vodou a tím ho znehodnotil. Celková škoda  se vyšplhala na šestnáct tisíc korun.
Oprava vozidla bude drahá
Obvinění z trestného činu poškozování cizí věci je připraveno pro neznámého vandala, který v Kyjické ulici poškodil zaparkované vozidlo Audi A4. Během sobotní noci kdosi na parkovišti uvedené vozidlo „obešel“ a neznámým předmětem udělal rýhu na celé pravé straně. Oprava bude majitele stát nejméně 84 tisíc korun.
Domů odcházel bez telefonu
Z páteční návštěvy restaurace v Klášterci nad Ohří odcházel domů bez telefonu jeden z přítomných návštěvníků. Přístroj ponechal volně položený na stole, chviličku mu nevěnoval pozornost a to stačilo. Kdosi jej sebral a zmizel. Majiteli vznikla škoda ve výši patnáct tisíc korun. Krádež začala vyšetřovat místní policie.
Dostali chuť na sladké
Dva mladíci dostali v sobotu chuť na sladké. Vydali se proto do chomutovského marketu a zde z regálu odebrali celkem dvanáct kusů čokolád různých značek. Nedali je do nákupního košíku, ale sladkosti skončily v batohu jednoho z pachatelů. Projít pokladnou bez placení se jim však nepodařilo, byli zadrženi a předáni přivolané policejní hlídce. Zboží bylo vráceno v pořádku na prodejnu a oba pachatelé byli obviněni z krádeže neboť bylo prokázáno, že v posledních třech letech byli za obdobnou trestnou činnost již odsouzeni.
Tři zákazy nestačily
Policejní hlídka zastavila v pátek večer na Pražské ulici projíždějící vozidlo Škoda Favorit, které řídil 26letý muž z Jirkova. Při kontrole bylo zjištěno,že mu Magistrát města Chomutova vyslovil zákaz řízení motorových vozidel a to v roce 2007 a opakovaně v roce 2008. Stejný trest si pak vyslechl v loňském roce  i od Okresního soudu v Chomutově . Zákazy porušuje a řídí, ačkoli nikdy nevlastnil příslušní řidičské oprávnění. Ve zkráceném přípravném řízení bylo muži sděleno podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení  motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Bilance víkendových nehod
Za poslední tři dny došlo na silnicích našeho okresu ke třinácti nahlášeným dopravním nehodám. Kolize se bohužel neobešly bez zraněných - jedna osoba byla zraněna lehce, u druhé však bylo konstatováno, že jde o zranění těžké. U řidiče, který způsobil nehodu v Chomutově bylo zjištěno, že za volant usedl po předchozím požívání alkoholických nápojů. Na opravy poškozených vozidel budou majitelé muset vynaložit tentokrát více peněz - škody byly vyčísleny na 1 124 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem