Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do bytu pustila podvodníky

CHOMUTOV - Seniorka přišla o uspořené peníze, Trička při útěku zahodil, V Jirkově hořelo..... 

Do bytu pustila podvodníky
75letá seniorka z Chomutova přišla o peníze. Před časem pozvala do svého bytu v Berzučově ulici muže, kteří se jí představili jako zástupci společnosti, která nabízí výhodný odběr elektrické energie. Když muži odešli, poškozená zjistila, že jí zmizela hotovost ve výši 3 tisíc korun. Po totožnosti podvodníků nyní pátrají chomutovští policisté, skutek vyšetřují jako krádež.

Trička při útěku zahodil
Do prodejny s textilem v Kadani přišel teprve 17letý mladík z Lounska. V obchodě sebral celkem devět kusů dámských triček a s nimi utekl. Venku však svůj lup zahodil, čímž došlo ke znehodnocení odcizeného zboží. Prodejna vyčíslila škodu na necelých 900 korun. Policisté v Kadani následně zjistili, že za krádeže byl odsouzen Okresním soudem Chomutov již v roce 2013, obvinění z krádeže se nevyhne ani v tomto případě.

V Jirkově hořelo
K požáru objektu v Jirkově vyjížděli včera hasiči a policisté z místního obvodního oddělení. V ulici 5. Května došlo k požáru v budově, kde je umístěna rehabilitace a sauna. Oheň likvidovali hasiči, zraněn nebyl nikdo, škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Co bylo příčinou požáru policisté i hasiči nadále vyšetřují.

Přibylo další obvinění
52letý muž z Chomutova si na začátku března převzal písemnost, ve které byl vyzván k nástupu do výkonu trestu v litoměřické věznici. Tam se mu však evidentně nechtělo, proto byl muž zadržen a do vězení ho doprovodila policejní eskorta. Navíc se bude zodpovídat z trestného činu maření výkonu únředního rozhodnutí.

Z nákupu s cizím psem
Žena z Jirkova ve věku 44 let je podezřelá z krádeže. Před místním marketem totiž včera odcizila psa, kterého zde přivázala majitelka, když odešla nakupovat. Odešla s ním do obce Březenec, kde ho však nemohla u příbuzné nechat. Psa proto předala dvěma dětem, kteří se následně obrátili na strážníky v Jirkově. Odtud čtyřnohý přítel putoval zpět své majitelce, která jeho hodnotu vyčíslila na 15 tisíc korun. Jednání ženy vyšetřují jirkovští policisté.

Skončila v křoví
Dopravní policisté včera večer vyšetřovali dopravní nehodu, ke které došlo v Kadani, na místní komunikaci v ulici Královský Vrch. 29letá žena z Klášterce nad Ohří tudy projížděla s vozidlem Seat Toledo. Zřejmě jela rychle, jízdu nepřizpůsobila povaze a stavu komunikace, vyjela mimo vozovku a svoji jízdu ukončila ve křoví. Řidička se na místě podrobila dechové zkoušce, která byla pozitivní. Nadýchala 1,90 a 1,95 promile. S výsledkem měření žena souhlasila. Ke zranění osob nedošlo, škoda byla odhadnuta na 30 tisíc korun. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí ženě v případě odsouzení peněžitý trest, nebo může skončit až na tři roky ve vězení.

3. dubna 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem