Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Do Chorvatska nepojedou!

HRADECKO - Pozor na podvodné nabídky. 

Včera se na policisty v Hradci Králové obrátil s žádostí o pomoc poškozený, který zareagoval na nabídku ubytování v Chorvatsku, zaplatil zálohu a poté zjistil, že se stal obětí podvodníka.
Poškozený v polovině letošního dubna zareagoval na jedné sociální síti na nabídku pronájmu vily Svatý Ivan II. v Chorvatsku, přičemž následně komunikoval telefonicky s neznámým mužem a ženou. Oznamovatel bankovním převodem zaslal rezervační poplatek ve výši téměř 13 tisíc korun a čekal na smlouvu, která mu měla přijít poštou. Po dlouhém upomínání mu nakonec dokument přišel, ovšem s chybnými údaji a špatném termínu. Na smlouvě byla uvedena známá cestovní kancelář, do které zavolal a zjistil, že takové ubytování nenabízení a osoby, s kterými hovořil, vůbec neznají.
Policisté tento případ zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za což hrozí pachateli až rok ve vězení.
Policie ČR opětovně varuje občany před tímto podvodným jednáním. Doporučujeme všem nakupovat zájezdy nejlépe u ověřených cestovních kanceláří a agentur. 

por. Pižlová Šárka, DiS.
28. 5. 2024, 13:50

vytisknout  e-mailem