Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do cizích aut se neleze

DĚČÍN - Do cizích aut se neleze; Problémy s traverzami; Spolujezdcem alkohol; Internet se podvodníky jen hemží 

Jeden z výtečníků, který má mít na svědomí jedno z vloupání do automobilu v okolí Sněžníku, ke kterým došlo v poslední době, se již od včerejška zodpovídá před zákonem. Děčínští kriminalisté, kteří třiatřicetiletého muže díky usilovné práci vypátrali, proti němu zahájili trestní stíhání pro krádež vloupáním a neoprávněné opatření platebního prostředku. Jedná se o případ ze začátku dubna, kdy ze zaparkovaného vozidla v lokalitě Maxičky zmizela po vytlučení okénka kabelka s platebními kartami, mobilním telefonem a doklady. Spolu se třemi následnými výběry z bankomatu přesáhla způsobená škoda sedmnáct tisíc korun. Obviněný má situaci stíženou o skutečnost, že za obdobnou trestnou činnost byl v posledních třech letech trestán. Hrozí mu tak až tříleté odnětí svobody.
 
 
Problémy s traverzami
 
Tři chlapíci, kteří byli nedávno rumburskou policejní hlídkou přistiženi při krádeži dvou traverz z hospodářské budovy, se své odměny dočkali. Poté, co byla výše škody odborníkem vyčíslena na necelých sedm tisíc korun, zahájili místní kriminalisté proti triu trestní stíhání pro přečin krádeže. Za tu jim soudce může přiklepnout až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Spolujezdcem alkohol
 
O řidičský průkaz přišel další řidič, který zariskoval a za spolujezdce přibral alkohol. V Rožanech ve Šluknově ho zastavili policisté a ti mu krom kontroly dokladů dali také dýchnout do přístroje. Na displeji se objevilo přes jedno promile a další dvě zkoušky opakované po několika minutách údaj potvrdily. Teď z toho má nepříjemnosti v podobě podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozby až ročního vězení.
 
 
Internet se podvodníky jen hemží
 
Téměř sedm tisíc korun za pračku poslala začátkem května po potvrzení objednávky na účet internetového obchodu žena z Děčína. Spotřebič se však do dnešního dne neukázal a povedená firma již nekomunikuje. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení.
 
 
 
 
24.5.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem