Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do dvou se podívala, ve třetím kradla

CHOMUTOV - Žena ve sklepě sebrala dětské oblečení a hračky, Podvodným jednáním přišel ke kolům, Potřetí nastartoval.... 

Do dvou se podívala, ve třetím kradla
39letou ženu z Jirkova obvinili chomutovští kriminalisté z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. První únorový den navštívila dům ve Studentské ulici. Dostala se až do sklepních prostor a postupně vnikla do dvou vybraných kójí. Ty prohledala, ale všechny věci nechala na svých místech. Ve třetím sklepě se jí však zalíbilo dětské oblečení a hračky. S lupem z domu odešla, aniž by ji někdo uviděl. Celková škoda se vyšplhala na 19 tisíc korun. Jirkovští policisté zjistili, že za krádeže stála před chomutovským soudem a byla pravomocně odsouzena trestním příkazem v polovině loňského roku a v lednu roku letošního. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Podvodným jednáním přišel ke kolům
Obvinění z krádeže si převzal 36letý muž z okresního města. Policisté zjistili, že na konci ledna letošního roku odcizil z kočárkárny domu v ulici V. Nezvala jízdní kolo za 13 tisíc korun. Obdobně se zachoval v polovině února, kdy přišel do Jiráskovy ulice a obyvatelku domu požádal o odemknutí kočárkárny. Následně na místě sebral jízdní kolo poškozeného v hodnotě 4200 korun. Třetí jízdní kolo odvezl z kočárkárny v Bezručově ulici. Opět si vymyslel legendu, jak oslovit nájemnici a dostat se dovnitř. V posledním případě mu však výmluvy nevyšly. Oslovená žena mu kočárkárnu neotevřela a vykázala ho z domu. Zadržený muž skončil po nezbytných úkonech v policejní cele a na státní zastupitelství byl podán návrh na vazbu. Na příkaz soudce Okresního soudu Chomutov byl jmenovaný převezen do vazební věznice v Litoměřicích. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Potřetí nastartoval
33letý obyvatel Klášterce nad Ohří se na konci února letošního roku vloupal v Perštejně do zaparkovaných škodovek. Ve dvou případech vnikl dovnitř, pokusil se nastartovat, ale to se mu nepodařilo. S nepořízenou proto odešel. Až ve třetím případě byl úspěšný. S nastartovaným vozidlem odejel a jezdil na různých místech.
Nakonec auto odstavil v Klášterci nad Ohří. Policisté následně zjistili, že za volantem neměl co pohledávat neboť mu Okresní soud Chomutov vyslovil zákaz řízení motorových vozidel, který skončí až v srpnu roku 2015. Při vyšetřování bylo dále zjištěno, že nezaplatil za natankovaný benzín u čerpací stanice v Prunéřově. Místo zaplacení hotovosti ve výši 600 korun nasedl do vozidla a odejel. Není to jeho první porušení zákona, za krádeže byl potrestán již v letech 2010 a 2011. Policisté podali i na něj návrh na vzetí do vazby, eskorta následně jmenovaného doprovodila do vazební věznice v Litoměřicích.  
 
Další odhalený dealer
42letý muž z Chomutova je podezřelý z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Kriminalisté zjistili, že nejméně od října do listopadu loňského roku prodával na různých místech neoprávněně zakázanou látku metamfetamin – pervitin náhodným zájemcům. Muž se v současné době nachází ve vazební věznici z důvodů spáchání jiné trestné činnosti. Vyšetřování nadále pokračuje.
 Další odhalený dealer.mp3
 
Neoprávněné dávky
Až na dva roky ve vězení může v případě odsouzení skončit 35letý muž z Chomutova. Chomutovští kriminalisté vyšetřují jeho jednání, kterého se měl dopustit v loňském roce. Neoprávněně totiž čerpal rodičovský příspěvek a přídavky na dítě v době, kdy se o svého potomka řádně nestaral a umístil ho do dětského domova. Na dávkách vyčerpal 8600 korun.
 Neoprávněné dávky.mp3
 
 Nabízel, nedodal
19letý mladík z Jirkova se dopustil podvodného jednání. Vydával se za někoho jiného a na internetových portálech nabízel k prodeji herní konzoly. Dva zájemci mu z uvedeného důvodu zaslali na účet celkem 6300 korun, ale zboží se nedočkali. Od té doby s nimi podezřelý nekomunikuje. Za podvod může skončit až na dva roky ve vězení.  
 
Zloděj na balkoně
Různý stavební materiál, nářadí, řezačka na dlažbu, umyvadlo, baterie a další věci zmizely z balkonu v mezipatře domu v ulici Skalková. Kdosi vnikl do domu, dostal se až na balkon a s lupem v hodnotě 18 tisíc korun zmizel. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
7. března 2014  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 
 

vytisknout  e-mailem