Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do elektra si chodil pro televizory za pět prstů

CHOMUTOVSKO - Škoda byla vyčíslena na 17 tisíc; Využil nevolnosti poškozeného; Do restaurace pro mobil, tablet a tiskárnu. 

Celkem pětkrát v průběhu měsíců prosince a ledna navštívil původně neznámý pachatel prodejnu elektra v Kadani a pokaždé přitom odcizil jeden nový televizor. Kadaňští policisté na základě oznámení začali na případu pracovat a zjistili, kdo má mít krádeže na svědomí. Jedná se o 29letého muže z Kadaně. Podezřelý, který se pod tíhou důkazů k jednání doznal, uvedl, že přístroje postupně rozprodal. Škoda na odcizených televizorech byla vyčíslena na cca 17 tisíc korun. Policisté muži sdělili podezření pro trestný čin krádeže, za jehož spáchání hrozí u soudu až dvouleté vězení.

Využil nevolnosti poškozeného

Nevolnosti poškozeného po odběru krve zřejmě využil pachatel, který z jeho bundy zavěšené na věšáku v odběrové místnosti odcizil mobilní telefon, peněženku s platební kartou, doklady a finanční hotovostí, vše v celkové hodnotě cca 4 tisíce korun. K události mělo dojít tento týden v pondělí v budově zdravotního střediska v Chomutově. Policisté šetřením ustanovili osobu podezřelého a ve středu ho zadrželi. Osmadvacetiletý Chomutovan se nakonec ke svému jednání doznal. Převzal si podezření z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Protože už byl podezřelý mladý muž v posledních třech letech za majetkový trestný čin odsouzen a potrestán, hrozí mu teď až tříletý trest odnětí svobody.

Do restaurace pro mobil, tablet a tiskárnu

Občerstvení asi nebylo to hlavní, co hledal v polovině ledna 32letý muž v jedné z restaurací v Jirkově. Podle zjištění kriminalistů tam měl v odpoledních hodinách využít krátké nepřítomnosti obsluhy a přímo z barového pultu odcizit mobilní telefon, tablet sloužící k evidenci EET a tiskárnu sloužící k tisku účtenek. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na více než 6 tisíc korun. Další škoda však majiteli restaurace vznikla v důsledku nutnosti uzavřít na jeden den provozovnu z důvodu nefunkčnosti systému EET. V tomto týdnu vyšetřovatel zmíněného muže z Chomutova obvinil z trestného činu krádeže. Pokud jeho vinu uzná soud, může ho poslat za mříže až na dva roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
oddělení tisku a prevence
Chomutov 21. února 2020

vytisknout  e-mailem