Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Do Jablonce přijede Stade Rennais z Francie

JABLONEC NAD NISOU - Policisté jsou připraveni v souvislosti se zítřejším fotbalovým utkáním Evropské ligy chránit bezpečnost a veřejný pořádek. 

Aktualizace ze dne 30. 11. 2018 v 00.10 hodin:

Večer v Jablonci nad Nisou na stadionu Střelnice proběhlo fotbalové utkání Evropské ligy mezi mužstvy FK Jablonec a Stade Rennais. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 4 712 diváků – z toho 280 fanoušků hostujícího celku. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila na den jeho konání bezpečností opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a okolí.

Do tohoto bezpečnostního opatření byli zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie i kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování. Všem policistům se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i v celém městě. Své nezastupitelné místo při komunikaci s příznivci obou celků měli také členové Antikonfliktního týmu. Ti společně s pořádkovými policisty doprovázeli více jak 200 francouzských fanoušků z Mírového náměstí na stadion, čímž zajišťovali veřejný pořádek ve městě a samozřejmě také bezpečnost silničního provozu.

Všem policistům zařazeným do opatření se do současné doby podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i ve městě. V rámci tohoto opatření policisté dosud neřešili v souvislosti s konáním uvedené sportovní akce žádné protiprávní jednání.


30. 11. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

______________________________________________________________________________


Ve čtvrtek 29. listopadu 2018 ve 21.00 hodin začne na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou zápas Evropské ligy mezi mužstvy FK Jablonec a Stade Rennais.
 Tento zápas je ze strany Policie České republiky vyhodnocen jako rizikový, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují. Cílem bezpečnostního opatření je zejména:

  • zajistit klid a pořádek ve městě Jablonci nad Nisou, jeho okolí a stadionu Střelnice
  • zajistit bezpečnost a plynulost silniční dopravy v Jablonci nad Nisou a na příjezdové komunikaci I/65
  • zajistit klidný průběh přepravy fanoušků na území České republiky
  • zamezit výtržnostem fotbalových fanoušků a případné protiprávní jednání důrazně řešit
  • a v neposlední řadě informovat veřejnost o možných omezeních v dopravě

V souvislosti s tímto opatřením budou v den zápasu v pohotovosti policisté z pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu budou také členové Antikonfliktního týmu, kteří budou důležitým komunikačním prostředníkem pro francouzské fanoušky. Do tohoto opatření jsou začleněni i strážníci jablonecké Městské policie. Na stadionu budou z důvodu zajištění bezpečnosti také pořadatelé a pracovníci bezpečnostní agentury, kteří budou v úzkém kontaktu s policisty.

Čtvrteční fotbalový zápas a příjezd stovek fanoušků do Jablonce částečně omezí i dopravní obslužnost ve městě, zejména v blízkosti a okolí stadionu. Z tohoto důvodu informujeme občany Jablonce nad Nisou, aby očekávali jistá momentální omezení, která budou nutná pro doprovod fanoušků na stadion. Z tohoto důvodu je možné, že dojde ve večerních hodinách k omezení dopravy na ulici Turnovská, Pražská, Vrkoslavická, U Stadionu i přilehlých komunikacích.

Dále upozorňujeme všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení v ulicích Vrkoslavická a U Stadionu, která bude platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení. Z důvodu zajištění nerušeného průběhu celé akce žádáme všechny občany, kterých se toto opatření dotkne, aby jej respektovali a dbali pokynů členů pořadatelské služby, kteří budou na místech přítomni. Na místě budou i hlídky dopravních policistů, kteří budou rovněž na tuto dočasnou změnu v dopravě upozorňovat.

Žádáme všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení.

S ohledem na tyto skutečnosti žádáme občany Jablonce nad Nisou, aby zítra v inkriminovaný čas využili pokud možno ke své jízdě jiné trasy mimo okolí fotbalového stadionu. To proto, aby nedocházelo ke zbytečným kolizním situacím a nemuseli čekat v kolonách.  

Během zítřejšího dne se bude v ulicích Jablonce nad Nisou pohybovat zvýšený počet policistů z pořádkových sil, kteří budou monitorovat situaci ve městě a dohlížet na veřejný pořádek. Žádáme všechny Jablonečany, aby byli shovívaví a respektovali veškerá dočasná opatření, která policie chystá z důvodu zajištění bezpečnosti ve městě. Opatření tohoto typu jsou nutná s ohledem na masivní počty fanoušků domácího i hostujícího týmu, kteří se do Jablonce nad Nisou chystají.

Další informace v souvislosti s opatřeními ve městě a příjezdem fanoušků připravujeme. Sledujte tento web.


28. 11. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková muvčí

vytisknout  e-mailem