Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Do kůlny a do garáže vlezli zloději

SEMILSKO - Začátkem tohoto týdne bylo nahlášeno několik případů vloupání do objektů v Turnově. K událostem došlo během posledních dvou týdnů.  

Do zahrádkářské kolonie v Turnově-Daliměřicích vnikl z 9. na 10. března poberta, který se na pozemek prostříhal plotem. Vybral si jednu kůlnu, u které vytrhl dveře a odcizil z ní dvoukotoučovou brusku, láhev rumu a pytlík tabáku. Po několika dnech se na místo činu vrátil a z přístavku u kůlny ukradl křovinořez, kalové čerpadlo, pilový kotouč a příslušenství k okružní pile. Šetřením na místě bylo zjištěno, že zloděj vnikl také do sousední chatky, ze které odcizil motorovou pilu. Celková škoda byla stanovena na částku bezmála 12 000 korun.

V přesně nezjištěné době od 6. do 16. března se někdo vloupal do garáže v ulici Kotlerovo nábřeží. Vypáčil dva visací zámky, kterými byly zajištěny vrata a vnikl dovnitř. Odcizil přenosnou zářivku na 220 V a kompresor na 6 atmosfér. Nevynechal ani sousední garáž, do které se také vloupal za použití hrubé síly a ze které ukradl kompresor na 12 atmosfér včetně vysokotlaké hadice. Celková škoda přesáhla částku 8 000 korun.

V obou případech hrozí pachatelům za přečin krádež spáchanou vloupáním až dva roky ve vězení.

18. 3. 2016
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem