Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do Loun přijeli krást naftu

LOUNY - Skončili na policejní služebně. 

Dva Mostečané skončili v rukou lounských policistů poté, co chtěli ukrást motorovou naftu. Uvedení mladíci (19 a 20 let) přijeli v úterý brzy ráno osobním vozidlem zn. Opel Vectra do Loun, přičemž mladší z nich hlídal okolí a druhý se mezitím pokusil odcizit naftu ze zaparkovaného nákladního vozidla v Postoloprtské ulici. Nezjištěným předmětem překonal dvě uzamčená víčka palivové nádrže a do připravených kanystrů chtěl odčerpat 125 litrů motorové nafty v hodnotě 4 550 Kč. Byl však vyrušen řidičem tohoto vozidla a i s donesenými kanystry utekl. Nasedl do přistaveného auta svého komplice a z místa odjeli. Zakrátko je však zadržela policejní hlídka a převezla na služebnu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a oba mladíky obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z pokusu trestného činu krádeže. Zároveň jim policisté odebrali zmíněné osobní vozidlo, se kterým páchali trestnou činnost. Jsou vyšetřováni na svobodě. Způsobená škoda na poničené palivové nádrži byla vyčíslena na 1 300 Kč.   
 
Pokusil se zneužít platební kartu
 
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 26letému muži z Loun. Ten se uvedeného skutku dopustil v prosinci minulého roku, když se pokusil pomocí cizí platební karty vybrat z účtu poškozené peníze. Bankomat mu však finanční hotovost nevydal, a tak mu jeho pokus s platební kartou, kterou předtím údajně nalezl pohozenou v křoví, vyšel naprázdno. Za své jednání mu nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vandal poničil lak na autě
 
Žatečtí policisté šetří poškození osobního vozidla zn. Renault Clio v žatecké ulici Stavbařů. Dosud nezjištěný vandal u zde zaparkovaného automobilu poškodil nezjištěným předmětem lak na pravém boku. Svým jednáním tak způsobil škodu za 6 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a po pachateli pátrají.
 
Kradl v rekonstruovaném domě
 
Policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který v minulých dnech vnikl násilným způsobem do rekonstruovaného domu v Lounské ulici v Žatci. Ze samotného domu, a dále pak z garáže odcizil poberta stavební a elektrické nářadí v celkové hodnotě přes 15 000 Kč. Ve věci již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 
Další zprávy vyjdou v pátek 28. února 2014.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 26. února 2014
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem