Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do marketů chodí krást

LOUNY - Mladík je v podmínce, ale trestnou činnost páchá dál. 

Na služebně lounské policie opět skončil 22letý tamní mladík, jehož zálibou je krást v marketech. V průběhu měsíce listopadu již navštívil v Lounech Kaufland, Billu a v minulých dnech i Lidl. Přestože je v podmínce, v červenci letošního roku (s nabytím právní moci dne 13. 9. 2013) byl Okresním soudem v Lounech odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody ve výši osmi měsíců se zkušební dobou do 13. září 2015, krade vesele dál. Naposledy byl ostrahou prodejny přistižen při krádeži v prodejně Lidl, kde odcizil džínové kalhoty v hodnotě 578 Kč. Dne 7. listopadu kradl v Bille (více zde). Přisvojil si kosmetické výrobky v hodnotě 234 a s těmi prošel bez zaplacení pokladnou. I v tomto případě jej zadržela ostraha prodejny. O čtyři dny předtím se vydal do lounského Kauflandu. Tam odcizil přenosný reproduktor v hodnotě 249 Kč, ale pozornosti ostrahy ani zde neunikl. Ve všech případech byl předán přivolaným policistům, kteří mu následně, ve zkráceném přípravném řízení, sdělili podezření z trestného činu krádeže a po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Objasněná loupež

Po několika měsících se lounským policistům podařilo objasnit násilný trestný čin loupeže. Došlo k němu 16. července dopoledne, kdy do prodejny smíšeného zboží v lounské ulici 28. října vstoupil tehdy neznámý pachatel a s nožem v ruce požadoval po prodavačce peníze (více zde). Z pokladny následně odcizil finanční hotovost ve výši několika tisíc korun a do připravené igelitové tašky si dále přisvojil krabičky cigaret různých značek. Poté z místa utekl. Ke zranění prodavačky naštěstí nedošlo. Provedeným šetřením policisté zjistili, že uvedený skutek má na svědomí 29letý muž z Lounska, který je mužům zákona velmi dobře znám. Na svém kontě má další rozsáhlou trestnou činnost. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej obvinil z trestného činu loupeže a zároveň na něj podal podnět k návrhu na vzetí do vazby. Včera ji soudce uvalil a mladý recidivista putoval zaslouženě za mříže. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody.

Odcizené vozidlo bylo nalezeno havarované

Ve středu, 20. listopadu po poledni, odcizil dosud nezjištěný pachatel v žatecké ulici Komenského alej zaparkované osobní vozidlo zn. Škoda Octavia v hodnotě 30 000 Kč. O pár minut později byla policistům nahlášena dopravní nehoda, kdy za obcí Holedeč ve směru na Sádek havaroval automobil stejné značky. Provedeným šetřením na místě nehody policisté zjistili, že se jedná o vozidlo, které bylo krátce předtím odcizeno v Žatci. Řidič se již na místě havárie nenacházel. Policisté nehodu zadokumentovali a vyrozuměli majitele vozidla, který si nabouraný automobil převzal. Po pachateli krádeže, stejně jako po řidiči, který s autem havaroval a z místa utekl, policisté pátrají.

Z lesa zmizelo dřevo

Krádež nařezaného dřeva šetří policisté z obvodního oddělení v Postoloprtech. Z lesního porostu poblíž obce Ročov odcizil dosud nezjištěný pachatel přes šest kubíků kulatin borovice a modřínu, čímž poškozené společnosti způsobil škodu za bezmála deset tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 21. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem