Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do marketu chodil krást

LOUNY - Zaměřil se na energetické nápoje. 

Teprve šestnáctiletý mladík z Lounska má na svědomí opakované krádeže v jednom z lounských marketů. I když jej ve všech případech zadržela ostraha prodejny, hocha to neodradilo a chodil krást dál. Zaměřil se výhradně na energetické nápoje - při první krádeži odcizil z prodejního regálu jeden kus, uložil ho do batohu a pokladnou prošel bez zaplacení, načež byl zadržen pracovníkem ostrahy. Ten samý den, o několik desítek minut později, se do obchodu vrátil znovu, aby předtím nevydařený pokus zopakoval. Tentokrát si do batohu naskládal energetických nápojů rovnou deset a prodejnu se snažil opustit vchodem pro vstup. I tento pokus mu nevyšel, ale nevzdal to a zkusil  štěstí ještě jednou. O několik dní později zkusil pronést uzavřenou pokladnou 14 těchto nápojů. I  v tomto případě jej pracovník ostrahy zadržel a přivolal policisty. Ti zjistili, že se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl v březnu tohoto roku odsouzen Okresním soudem v Lounech mj. i pro provinění krádeže. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování uvedeného mladíka za krádeže v marketu obvinil a vyšetřuje jej na svobodě. Celková škoda, kterou se pokusil mladík způsobit, byla vyčíslena na 1 146 Kč.

Krádeže jízdních kol

Do sklepních prostor panelového domu v ulici Boženy Němcové v Žatci vnikl dosud nezjištěný pachatel. Vypáčil petlici jedné sklepní kóje a odcizil z ní dvě pánská horská jízdní kola v celkové hodnotě 1 500 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

Jízda s alkoholem

Téměř dvě promile nadýchal při dopravní kontrole 21letý řidič osobního automobilu zn. Škoda Felicia. Policisté jej stavěli v noci o víkendu v lounské ulici 28. října. Provedenou orientační dechovou zkouškou mu naměřili nejprve 1, 95 promile alkoholu v dechu a následně 1, 78 promile. Zakázali mu proto další jízdu a předvolali na následující den, až bude střízlivý. Následně mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 4. listopadu 2014

   

 

vytisknout  e-mailem