Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Do nové práce autoškolu – sjednám, pošlete peníze

NÁCHODSKO –Naoko najímal novou sílu do provozovny 

peněženka a penízeIlustrační foto/Policie ČR
Sjednávat si novou práci s neznámým mužem v hospodě se neukázalo jako optimální řešení. Mladá žena z Červeného Kostelce, která v prosinci loňského roku ztratila zaměstnání, narazila při hledání nového s největší pravděpodobností na podvodníka.
 
Žena vypověděla, že muž se ozval na základě jí rozdaných kontaktů a působil od začátku solidním dojmem. Schůzku si dali počátkem ledna 2013 v restauraci a muž jí nabídl spolupráci na novém projektu kavárny. Ovšem podmínkou přijetí na novou pozici byl řidičský průkaz, který slečna dosud neměla. Neviděla sebemenší překážku, aktivně si sehnala kurz řízení motorových vozidel. Než do něj stihla nastoupit, její budoucí zaměstnavatel jí na další schůzce navrhl, že má pro ni lepší řešení, rychlokurz autoškoly v Praze u svého kamaráda, za výhodnou cenu 9.000 korun. Protože to byla opravdu dobrá nabídka, poslala svému budoucímu zaměstnavateli peníze na účet.
 
Chtít ušetřit se ale ukázalo být velkou chybou, nejenže se dívka nedočkala kurzu, nedočkala se ani zaměstnání, a muž se začal vymlouvat na nejrůznější obtíže; nakonec si od ní chtěl vypůjčit peníze. Ty mu dívka už nedala, došlo jí, že jednou se spálit stačí. Pokusila se sice následně e-mailovu a sms korespondencí  dostat zaslané finance zpět, ale marně. Po třech měsících mužových marných slibů, vytáček a čekání jí tak nakonec došla trpělivost a přišla na policii.
 
Policisté z Obvodního oddělení v Hronově začali "zaměstnavatelovu" aktivitu prověřovat pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. V případě, že se potvrdí, že muž opravdu dívku tahal celou dobu za nos, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.
 
por. Mgr Eva Prachařová
10. 5. 2013 ve 14.00 hodin

vytisknout  e-mailem