Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do oka jim padly chatky

DĚČÍN - Policisté řeší případy napadených zahradních chatek 

Čelí obvinění
 
DĚČÍN - V druhé polovině minulého týdne zahájil policejní komisař z Děčína stíhání třicetiletého muže z Děčína. Ten má pravděpodobně na svědomí sérii přečinů krádeže, ke kterým se během své výpovědi  doznal. Jeho nevítané návštěvy objektů na území Děčína začaly koncem letošního února v zahradní kolonii na Letné. Z tamní zahradní chatky si s sebou odnesl tři kovové sudy s několika metry okapových žlabů. Z jiných odnesl trampolínu, čerpadla, truhlíky a další věci, jenž se hodí. Z napadených míst s sebou bral i kovy, jež se dají dobře zpeněžit. Dobrou spoluprací místních kriminalistů a majitelů ztracených věcí se podařilo nenechavého podnikavce odhalit a dopadnout. Jak se později ukázalo, zadržený muž má na svědomí i další prohřešky z děčínského okolí. Častým terčem se stávaly zahradní chatky a předměty odložené na zahrádkách. Jeho rukou zmizely věci v celkové hodnotě 116.280,- Kč. Z policejní cely putoval obviněný třicátník šestnáctého června letošního roku  do vazební věznice. Muži hrozí až pětiletý trest odnětím svobody.
 
Zbloudil hned čtyřikrát
 
DĚČÍN – Na jeho rejstřík trestů zřejmě přibudou další prohřešky. Dvaatřicetiletý návštěvník zahradních chatek v okolí Děčína nyní čelí sdělení podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. V polovině května letošního roku zkonzumoval uložené potraviny z chatky na Starém Městě. Chladným ho nenechaly ani tamní lahve vína, a tak si je vzal s sebou. Když se majitel rozhlédl po své oáze odpočinku, nenalezl ani odložené pracovní nářadí.  Naopak zjistil ještě poškození dveří. Škoda se vyšplhala až na čtrnáct set českých korun.  V únoru 2013 majitel zahradní chatky z Kamenické kolonie postrádal plato léků s lahví slivovice.  V lednu zdejší strážci zákona přijímali oznámení od dalšího majitele zahradní chatky, kterému se z jeho chajdy ztratily lahve vína a sektu. Osmnáctého června spadla klec. Nevítaný návštěvník byl lapen při prohledávání zahradní chatky v Bechlejovicích. Jeho návštěvy připravily majitele chatiček o částku přesahující čtyři tisíce českých korun.
 
Vybouraná zeď
 
VANSDORF – Pracovníkům varnsdorfské společnosti na Mladoboleslavské ulici se v pondělí ráno ukázal překvapivý obrázek. Sedmnáctého června letošního roku vyjížděli místní policisté k případu zmizelých věcí. O ně zřejmě společnost přišla vlivem nově poničené zdi, která se ve spravovaném objektu objevila během víkendu. Ta umožnila vykutálenému lapkovi odnosit z firmy uskladněné věci. Chybějící pneumatiky společně s kanystry a elektrickým nářadím ohodnotil oznamovatel na sto jedenáct tisíc českých korun. Varnsdorfští strážci zákona pracují především s verzí možné krádeže.
 
Stálo o kus dál
 
RUMBURK - Majitel stříbrného Nissanu X-trail v Čechách nebyl poprvé. Své návštěvy provozuje pravidelně. Tentokrát si k venčení svých čtyřnohých kamarádů vybral jirkovský les nedaleko Šluknovské ulice.  Když se k autu vrátil zhruba po dvou hodinách, našel ho již o několik metrů dál. Vůz měl navíc rozbité okno a z jeho útrob zmizelo několik osobních věcí překvapených majitelů. Rumburští policisté ze zdejšího obvodního oddělení pracují na případu s ohledem na možný přečin krádeže a poškození cizí věci.    
 
 
Děčín, 19. června 2013
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem