Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Do Orlických hor zamíří stovky návštěvníků

RYCHNOVSKO - Na 53. ročník Skiinterkriteria. 

Do Orlických hor se opět po roce sjedou mladí lyžaři a lyžařky ze všech koutů světa. Již 53. ročník SKIINTERKRITERIA odstartuje zítra večer slavnostním zahájením v Aparthotelu v Říčkách v Orlických horách.

Mezinárodní závody žákovských kategorií ve slalomu a obřím slalomu "SKIINTERKRITERIUM" proběhnou na černé sjezdovce vrchu Zakletý v areálu Ski centra v Říčkách v Orlických horách  ve dnech 22. - 25. ledna 2015.

Celá akce se řadí mezi 7 nejlépe organizovaných závodů v Evropě a Kanadě a je pořádána pod záštitou Mezinárodní lyžařské federace FIS. Závod byl založen v roce 1963 a jako mezinárodní se jezdí od roku 1972. Nejelo se v letech 1990, 1993 a 2007.
Dosud ve Skiinterkritériu startovalo 43 zemí z 5 kontinentů. Posledních ročníků se průměrně účastní kolem 180 závodníků z 20 zemí, a to i z takových lyžařsky méně atraktivních zemí, jakými jsou například Argentina, Island, Libanon nebo Irsko.
Ze světově proslulých jmen v Říčkách v minulosti závodili například sourozenci Kosteličovi, Šárka Záhrobská, Filip Trejbal, Thomas Stangassinger, Ondřej Bank, slovenka Veronika Zuzulová a řada dalších úspěšných lyžařů.


Vrcholná akce lyžařské sezóny v Říčkách v Orlických horách s sebou přináší i určitá omezení jak v dopravě, tak i v pohybu osob po uvedeném zimním středisku. I z těchto důvodů bude výkon služby Policie České republiky soustředěn i na tuto lokalitu. Účastníci a návštěvníci akce budou hlídkami policistů žádáni, aby věnovali zvýšenou pozornost pokynům pořadatelů, a to zejména při parkování svých vozidel. Organizátoři chtějí jako každoročně předejít zbytečným komplikacím a umožnit volný a rychlý průjezd vozidlům záchranných složek, Horské služby a pořadatelů, zajišťujícím zejména lékařskou pomoc a odborný zásah.

Během této fanoušky hojně navštěvované akce se hlídky Policie České republiky z rokytnického obvodního oddělení i rychnovského Dopravního inspektorátu  zaměří zejména na správné parkování vozidel přijíždějících na parkoviště v Říčkách v Orlických horách a budou monitorovat, zda je provoz na přilehlých komunikacích plynulý a bezpečný.

Spolu s tím sloužící policisté neopominou monitorovat samotnou situaci v pořádajícím Ski centru. Vzhledem k předpokládanému vyššímu počtu návštěvníků tohoto lyžařského areálu by sportovci i diváci neměli zapomínat na zajištění svých věcí. Prevencí proti případným krádežím je zejména své cennosti  (lyžařské vybavení a batohy) nespustit z očí, hlídat je nebo je mít při sobě a neodkládat je bez kontroly ve volném nehlídaném prostoru, nýbrž do úschoven k tomu určených. Zárukou bezpečného uložení drahých předmětů není ani auto. Auto není trezor a hlavně viditelně "vystavené" věci za skly vozidel nenechavce lákají k rychlé a "úspěšné" akci.
Pokud budete mít své věci pod kontrolou, riziko krádeží tak značně snížíte. V případě jakýchkoliv komplikaci kontaktujte přítomné policisty nebo volejte na bezplatnou linku 158.

por. Mgr. Alena Kacálková
21. ledna 2015

 

vytisknout  e-mailem