Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do práce chtěl jet autem

MOST - Tak si na ulici vybral cizí; Bytař dělal při vloupání rámus a prozradil se; Ukradl osm řasenek 

Mostecká policie obvinila z pokusu přečinu neoprávněného užívání cizí věci 47letého muže z Mostu. Ten byl zadržen při páchání trestného činu díky všímavosti občana, který o podezřelém muži v cizím autě informoval policii. Ta na místě v ulici J. Fučíka v Mostě skutečně v pondělí krátce po půlnoci přistihla v osobním vozidle sedět muže, který policejní hlídce tvrdil, že v autě čeká na majitele vozidla. Jenže ten, když byl vypátrán, neznámého muže viděl poprvé. Následným šetřením bylo zjištěno, že muž do automobilu tovární značky VW vnikl za použití násilí. Uvnitř pak manipuloval se spínací skříňkou, když chtěl vůz nastartovat. To již nestihl. Policistům uvedl, že auto ukrást nemínil. Chtěl se prý jen dostat do práce do sousedního okresu a hodlal k tomu využít dopravní prostředek, který mu však nepatřil. Policie obviněného muže stíhá na svobodě.


 

Za bílého dne se vloupával do bytu, dělal hluk a vzbudil pozornost obyvatel domu

Podezření ze spáchání pokusu přečinu krádeže vloupáním si od hamerských policistů odnesl 29letý muž z Litvínova. Ten přišel tento týden krást do jedné obce na Litvínovsku. V obytném domě se v pondělí v dopoledních hodinách pokusil vloupat do jednoho bytu. Věděl, že v něm zrovna nikdo nebydlí. Z něj si chtěl odnést věci, kterými by si mohl zařídit svůj byt. Do bytu ale nakonec nevnikl. Při násilném vloupání nadělal rámus a vzbudil pozornost ostatních obyvatel domů. Když pak sám zjistil, že na chodbě je nezvykle čilý ruch, tak z místa raději utekl. I tak ho policie vypátrala. Hmotná škoda zatím nebyla majitelem bytu vyčíslena. Případ je šetřen ve zkráceném přípravné řízení.


 

S lupem utekl na toaletu

Mostecká policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 25letému muži z Mostu. Ten včera v jednom mosteckém supermarketu ukradl krášlící přípravky. V oddělení drogerie si vybral osm řasenek různých značek a s těmi pak vešel do převlékací kabiny, kde si je ukryl po oděv. Poté prošel pokladnou, aniž by za zboží zaplatil. Všiml si však pracovníka ostrahy a začal před ním utíkat. Při útěku odhodil čtyři řasenky. Pak zamířil na toaletu, kde nechal zbývající lup. Detektivové prodejny muže zadrželi a předali policii. Ta zjistila, že muž již v minulosti kradl a byl odsouzen. Lup v hodnotě 1 580 korun byl vrácen zpět poškozenému obchodu.


 

Ze 17 vagónů zmizelo 72 brzdových zdrží

Lokality Českých drah jsou místem častých návštěv osob, které hledají a kradou kovové předměty. Na kolejišti v železniční stanici Třebušice na Mostecku se v noci na pondělí činil zatím neznámý zloděj. U sedmnácti železničních nákladních vagónů, které byly odstavené na seřadišti, odcizil celkem 72 kusů brzdových zdrží se zajišťovacími klíny. Poškozená firma, kterou čeká nahrazení chybějících kovových součástí, odhadla, že jí zloděj zanechal škodu ve výši 25 tisíc korun. Případ krádeže brzdových špalíků šetří mostecká policie.


 

Vandal poškodil v noci Fiat

Vandalský čin vyšetřují mostečtí policisté. Neznámý poberta tento týden v nočních hodinách na sídlišti Výsluní v Mostě poničil zaparkovaný automobil tovární značky Fiat Panda. U vozu vandal poškodil zadní světlomet, přední zrcátko a ukradl anténu. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku 6 000 korun.


 

Německému turistovi se někdo vloupal do auta

Nevítaného návštěvníka zaznamenal jeden německý turista. Ten měl v centru města zaparkované vozidlo tovární značky VW na parkovišti u místního hotelu. Lapka do auta vnikl násilím a uvnitř vozu odcizil přenosnou navigaci, doklady k vozidlu a brýle. Majitel automobilu vyčíslil hmotnou škodu na 35 tisíc korun a vloupání do vozidla nahlásil mosteckým policistům.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 8. srpna 2012


 

vytisknout  e-mailem