Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Do prodejny v centru Zlína byla doručena podezřelá obálka

ZLÍNSKO: Pyrotechnik nezjistil nebezpečný předmět.  

Dnes před jedenáctou hodinou dopoledne oznámila pracovnice prodejny s oděvy na ulici Dlouhé v centru Zlína, že jim byla poštou doručena podezřelá bublinková obálka velikosti A4. Adresát na obálce byl neznámý cizinec ze státu ležícího mimo Evropu, odesílatelem měla být právě uvedená prodejna, kam se obálka vrátila jako nedoručená.
 
Asi desítka policistů za asistence hasičů uzavřela v pravé poledne za pomoci policejních pásek bezprostřední okolí prodejny a evakuovala devět lidí ze dvou firem a jedné banky. Přivolaný policejní pyrotechnik pohmatem zjistil uvnitř obálky hranatý předmět. Rentgen ukázal, že se s největší pravděpodobností nejedná o nástražný výbušný systém. Předmět byl uložen v šesti obálkách, dvou bublinkových, dvou igelitových a jedné hliníkové. Protože nebylo možné rentgenem přesně zjistit, o jakou konkrétní věc se jedná, pyrotechnik za doprovodu policistů odjel z centra města obálku otevřít. Zároveň byla po jedné hodině odpoledne ukončena evakuace osob a otevřeno okolí prodejny.
 
O půl druhé, po otevření obálky, zjistil policejní pyrotechnik, že se jedná o šestnáct gramů sušené rostlinné látky, zřejmě marihuany. Případ postoupíme dle věcné a místní příslušnosti podle podacího razítka České pošty, odkud byl dopis zaslán. Mohlo by se jednat o podezření z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody.
 
 
 
17. března 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem