Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Do rána zemře 10 žen, zavolal anonym

VSETÍNSKO: Za zneužití linky 155 mu hrozí vysoká pokuta.  

Dvaapadesátiletý muž ze Študlova zneužil linku tísňového volání 155. V podnapilém stavu oznamoval, že budou umírat lidi, do rána prý zemře 10 žen. Hrozí mu vysoká pokuta.
 
Počátkem týdne zavolal na tísňovou linku záchranné služby mužský hlas, že v brzké době zemře 10 lidí, konkrétně pak 10 žen a zavěsil. Podařilo se zjistit, že volání uskutečnil dvaapadesátiletý muž ze Študlova, za nímž se vydali policisté z Horní Lidče. Muže přistihli doma v silně podnapilém stavu. Přiznal, že na linku 155 volal a rovněž potvrdil obsah oznámení. Ovšem při dotazech policistů, proč takové oznámení učinil, začal být postupně velmi agresivní a neustále opakoval, že do rána zemře 10 žen, že na tom trvá, a že to policisty vůbec nemusí zajímat. Kolegové muže zajistili. Dechová zkouška potvrdila, že je pod vlivem alkoholu. Nadýchal 3,34 promile. Skončil v protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži. Na záchranné službě pak policisté zjistili, že tento muž uskutečnil na linku 155 v průběhu minulého i letošního roku několik zlomyslných oznámení, která se nikdy nezakládala na pravdě.
 
Muž se nepravdivými telefonáty na linku 155 dopustil přestupku podle zákona o elektronických komunikacích, hrozí mu pokuta do 200 000 korun. 
 
 
16. ledna 2015, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem