Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Do řeky měl spadnout muž

LIBERECKO - Včera večer začala pátrací akce ve Stráži nad Nisou, která pokračovala dnes v ranních hodinách. Nikoho se nepodařilo nalézt. 

Včera krátce před devátou hodinou večer jsme přijali na tísňovou linku 158 oznámení, že ve Stráži nad Nisou mělo u firmy Benteler dojít k pádu muže do řeky. 

Ihned po oznámení probíhala ve spolupráci s libereckými hasiči pátrací akce, kdy tyto složky společně propátrávali řeku a její okolí. Pátrací akce byly dvě, kdy jsme pokračovali v hledání dnes v ranních hodinách za denního světla. Provedli jsme kompletní kontrolu koryta řeky, kde je hloubka zhruba okolo 30 cm. Dále jsme ohledali důkladně oba dva břehy, soustředili jsme se na místa, kde by se tělo mohlo potencionálně zachytit či uvíznout a zkontrolovali jsme i česla elektrárny, která přehrazuje daný  úsek  řeky.

I přes vynaložení maximálního úsilí se nám nikoho nepodařilo nalézt, a to ani například žádné části oblečení či osobní věci. Rovněž ani v tuto chvíli čerstvě nepohřešujeme žádnou osobu. 

Vzhledem k tomu, že se nám nepodařilo doposud nikoho nalézt, může připadat v úvahu i verze, že se nic nestalo a nebo tam mohl někdo spadnout a na jiném místě zase vylézt. Na základě zjištěných informací prověřujeme i věrohodnost oznámení. 
 

28.1.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem