Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Do restaurace v Čechticích se vloupali dva neznámí pachatelé

BENEŠOVSKO – Odnesli si odsud cigarety a peníze na hotovosti a celkem tak způsobili škodu za bezmála 27 tisíc korun. Pokud budou dopadeni a odsouzeni, hrozí jim za krádež až 2 roky za mřížemi. 

Do restaurace na náměstí Dr. Tyrše v Čechticích se dva dosud neznámí muži vloupali v sobotu dne 19. ledna letošního roku kolem půl páté ráno. Nezjištěným předmětem vypáčili jak vstupní dveře do provozovny, tak i další dveře uvnitř. Tam už se poté volně pohybovali. Celá akce přitom trvala přibližně dvě minuty. Oba si to zamířili rovnou k baru, který prohledali a z neuzamykatelné skříňky tady odcizili karton cigaret a plechovou uzamčenou kasu s peněžní hotovostí. Celkem tak na zařízení restaurace a na odcizených věcech způsobili škodu bezmála 27 tisíc korun. Tímto jednáním se dopustili trestného činu Krádež vloupáním. Pokud by byli dopadeni a odsouzeni, mohli by za mřížemi strávit až 2 roky.

Případem se v současné době zabývají vlašimští policisté. Ti mají k dispozici kamerový záznam z prostor provozovny, na kterém jsou zachyceni dva neznámí muži. Oba jsou oblečeni v bundách a maskují se kapucemi. Přesto je jednomu z nich vidět blíže do obličeje. Policisté nevylučují, že by se mohlo jednat o cizince. Ze zvukového záznamu není ale příliš patrné, zda hovoří rusky, ukrajinsky, bulharsky nebo jiným podobným přízvukem. Oba mohou být ve středním věku, přičemž jeden z nich má výraznější rysy v obličeji, ostrý nos, husté obočí a husté tmavé vlasy.

V souvislosti s tímto případem se nyní policisté obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Jakékoliv informace, které by mohly přispět ke zjištění totožnosti těchto dvou mužů, volejte prosím neprodleně na linku tísňového volání 158, anebo se obraťte přímo na obvodní oddělení Vlašim, tel.: 974 871 750. Děkujeme.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
28. ledna 2019

Odkazy do noveho okna

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem