Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do stánku se nedostal

CHOMUTOV - Prodával drogy, Krádeže ve sklepě... 

Do stánku se nedostal
Do prodejního stánku s občerstvením uvnitř areálu nemocnice se pokusil vloupat neznámý zloděj. Poškodil část fasády a vchodové dveře, ale do prodejny se nedostal. Majitel vyčíslil opravu poškozených věcí na 15 tisíc korun. Policisté zjistili totožnost neznámého zloděje. Obvinění z krádeže a poškození cizí věci si převzal teprve 18letý cizinec. Obvinění za ním putovalo do vazební věznice v Litoměřicích, kde se v současné době nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti.    
 
Prodával drogy
Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy obvinil policejní komisař 18letého obyvatele z okresního města. Téměř po dva roky na různých místech v Chomutově dával, opatřoval nebo prodával konopí svým vrstevníkům. Marihuanu pak užívali v podobě cigaret. Za uvedený trestný čin hrozí pachateli peněžitý trest nebo ho může soudce poslat až na pět let do vězení.
 
Krádeže ve sklepě
19letý Chomutovák si převzal obvinění z krádeže a porušování domovní svobody. Policisté zjistili, že se v Jirkově vloupal do sklepních prostor domu v ulici Boženy Němcové. Ze dvou sklepů sebral rybářské náčiní, povolenku a dětskou koloběžku. V Krušnohorské ulici pak odmontoval průmyslovou kameru umístěnou na stěně domu. V obou případech mu dělal společnost další, dosud neustanovený pachatel. Obvinění si převzal, stejné obvinění čeká i na jeho spolupachatele. Majitelé vyčíslili škodu na 16 tisíc korun. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Sebrala peněženku
Z krádeže je podezřelá 41letá žena z Hrušovan. Přijala pozvání na kávu do bytu poškozeného a v nestřeženém okamžiku mu v obývacím pokoji odcizila z tašky peněženku s hotovostí a doklady. Část odcizených peněz a doklady sice o několik dní později sama vrátila, ale i tak se obvinění z trestného činu nevyhne. Krádež vyšetřují policisté ze Března.
 
Kolize auta s chodcem
Policisté včera vyšetřovali dopravní nehodu, ke steré došlo v Klášterci nad Ohří. Vozidlo Škoda Octávia jelo po ulici Petlérské a na křižovatce 55letý řidič přehlédl chodce, který přecházel na zelenou po vyznačeném přechodu. 42letý muž utrpěl zranění, která si vyžádala převoz k lékaři. Doba léčení nebyla dosud upřesněna. Alkohol byl u zúčastněných vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou, na řidiče čeká obvinění z trestného činu těžké ublíženi na zdraví z nedbalosti.
 
Vloupání do dílny
Policisté z Radonic vyšetřují vloupání do dílny v obci Libědice. Pachatel vnikl dovnitř a na místě sebral několik kusů křovinořezů, motorovou pilu, přístroj na svařování a nabíječku autobaterií. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř 54 tisíc korun.
 
Kradla v prodejně
25letou ženu z Chomutova zadrželi v obchodním centru ve středu města při krádeži. V prodejně s oděvy odstranila bezpečnostní štítky z několika kusů oblečení a tyto uschovala v kabelce. Při procházení pokladnou se však ozval zvukový alarm, který na krádež upozornil.
Policisté následně zjistili, že pachatelka byla za přečiny krádeže již několikrát v minulosti odsouzena. Ponaučení si však nevzala a v krádežích pokračuje. Obvinění z trestného činu si převzala, vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Zloděj v chatách
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který má na svědomí vloupání hned do čtyř chat a oblasti Chbany Vikletice. Rekreační stavení zloděj prohledal a odnesl různou elektroniku a další věci. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na 128 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
8. listopadu 2012  
nprap.Marie Pivková      
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem