Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Do třiceti minut byli dva pachatelé zadrženi

KLATOVSKO - Dva muži vnikli v noci do prodejny na Horažďovicku, kde odcizili zboží a odjeli vozidlem. Policisté je do třiceti minut zadrželi v Sušici. 

     V obci na Horažďovicku v pátek 28. října tohoto roku vnikli kolem 2.45 hodin pachatelé po vypáčení vstupních dveří do objektu prodejny. Uvnitř odcizili 180 krabiček s cigaretami různých značek, šest podpalovačů ohně, plastový mincovník s finanční hotovostí, různé cukrovinky a jeden film na DVD. Podezřelí muži odjeli osobním vozidlem tovární značky Škoda Felicia a byli zjištěni v Sušici, kde byli ve 3.15 hodin policisty zadrženi. Ve vozidle převáželi odcizené věci, které byly zajištěny.

    Policisté zjistili, že do prodejny se muži pokusili vniknout dalšími dveřmi páčidlem, které si přinesli na místo, což se jim nepodařilo. Pachatelé svým jednáním způsobili škodu podle odborného vyjádření na odcizených věcech ve výši  18 293 Kč a poškozením dveří 17 302 Kč.

   Ve zkráceném přípravném řízení převzali sdělení podezření z přečinů krádež a poškození cizí věci spáchaných formou spolupachatelství pětatřicetiletý muž z Náchodska a čtyřiadvacetiletý cizinec pobývající v Sušici.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

31. října 2016

 

vytisknout  e-mailem