Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do vězení se mu nechtělo

LOUNY - Eskortovala jej tam až policejní hlídka... 

Teprve až policejní hlídka dodala mladého muže do výkonu trestu odnětí svobody do věznice v Litoměřicích, kam měl již nastoupit v červnu tohoto roku. Sedmadvacetiletý mladík ze Žatce obdržel výzvu k nástupu 14. června s tím, že do tří dnů má nastoupit výkon trestu na základě trestního příkazu vydaného Okresním soudem v Lounech. Mladíkovi se však do věznice nechtělo, tak na výzvu k nástupu nereagoval. Když jej policisté vypátrali, ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a do věznice mladého Žatečana sami dovezli. Celostátní pátrání tak mohlo být odvoláno.

Z bytu zmizely šperky    

Krádež šperkovnice se zlatými prsteny, řetízky a náramky a také krádež finanční hotovosti nahlásila v minulých dnech policii mladá žena z Libčevsi na Lounsku. Dosud nezjištěný poberta jí neznámým způsobem vnikl do domu a uvedené věci odcizil. Celkovou způsobenou škodu vyčíslila poškozená na částku ve výši 21 300 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Podváděla se sociálními dávkami

Devětapadesátiletou ženu z Loun stíhá policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin podvodu, neboť neoprávněně pobírala sociální dávky. Nesplnila zákonnou oznamovací povinnost a ve stanoveném termínu neohlásila úřadu práce skutečnost, že měla příjem ze zaměstnání a také neoznámila příjem do domácnosti další společně posuzované osoby. Zamlčením těchto rozhodných skutečností pro nárokování a výplatu dávek státní sociální podpory uvedla pracovnici v omyl a na základě toho jí bylo na sociálním příplatku neoprávněně vyplaceno 11 588 Kč. Vyšetřování obviněné probíhá na svobodě. V případě odsouzení jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Louny, 31. srpna 2010

Jaromíra Střelcová

vytisknout  e-mailem