Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do vozidel vrážel jako na pouťové atrakci

CHOMUTOVSKO - Opilý naboural několik aut; Nepouštějte si do obydlí cizí lidi. 

Jako řádění malého dítěte na pouťovém autodromu vypadala jízda 30letého muže z Chomutovska, který v průběhu lednové noci v opilosti usedl za volant osobního vozidla značky Škoda Superb. V ulici Polní v Kadani dotyčný řízení nezvládl a vyjel mimo okraj vozovky, kde narazil do zadní části zaparkovaného osobního automobilu, který se tím odrazil na chodník. Opilý řidič však ve své jízdě pokračoval a po chvíli narazil do dalšího zaparkovaného auta. To se po nárazu rozjelo a vrazilo nejdřív do popelnice a pak do zdi domu. Ani poté řidič za volantem škodovky nezastavil a narazil do třetího zaparkovaného vozidla, které se tím odrazilo a střetlo se s dalším autem. Muž zastavil nakonec až po nárazu do čtvrtého automobilu. Důvod, proč do vozidel narážel jak zběsilý, se ukázal při dechových zkouškách. Policisté při nich muži naměřili hodnoty kolem 2,4 promile. Škoda, způsobená na cizím majetku, byla předběžně vyčíslena na bezmála 700 tisíc korun, z toho většina na nabouraných vozidlech.

Policisté navíc zjistili, že muž, který se měl popsaného jednání dopustit, má příslušným správním orgánem uložený trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Za volant auta tedy neměl usednout ani ve střízlivém stavu.

Dotyčný nyní čelí obvinění ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soud by ho mohl v případě prokázání viny potrestat až tříletým odnětím svobody, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

Nepouštějte si do obydlí cizí lidi

Chomutovští policisté šetří případ dvou mužů, kteří se začátkem května snažili okrást seniorku v obci na Chomutovsku. Jeden z nich se pod lstivou záminkou vloudil do domu, kde 82letá žena bydlí se synem. Ten však tou dobou nebyl doma, což se poškozené málem vymstilo. Poté, co muže dotyčná pustila dovnitř, odlákal její pozornost, díky čemuž se do domu nepozorovaně dostal jeho společník. Zatímco seniorku první z mužů rozptyloval, další muž prohledával obývací pokoj a pak i ložnici. Žena si po chvíli všimla, že v domě je někdo další a řekla, že má v domě zloděje a zavolá policii. Muž ihned poté z místa odešel, jeho komplic mezitím utekl oknem, aniž by stačil něco ukrást.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 16. května 2022

vytisknout  e-mailem