Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Do výkonu trestu nastoupit nechtěl

J.Hradec- Prchal před policisty a zlomil si patní kosti při skoku. 

Ačkoliv byl odsouzený muž rozsudkem okresního soudu v J. Hradci ve spojení s usnesením krajského soudu v Č. Budějovicích odsouzen k trestu odnětí svobody na 2 roky za drogovou trestnou činnost, výzvu k nastoupení výkonu trestu odnětí svobody do věznice v Č. Budějovicích si osobně převzal dne 1. června 2021 s termínem nástupu do věznice ihned, tak i přesto do výkonu trestu bez závažného důvodu nenastoupil. 

Dne 7. června byl odsouzený muž  vypátrán hlídkou jindřichohradeckých policistů v místě bydliště jeho matky na jednom ze sídlišť  v J. Hradci. Nastoupit do vězení však neměl v úmyslu  a  snažil se  policistům  uniknout…. Při skoku z okna mezipatra, oddělující přízemí a 1. patro, si způsobil tříštivou zlomeninu obou patních kostí. Byl převezen do nemocnice J.Hradec a poté do Č. Budějovic, kde podstoupil operaci s následným  domácím léčením u své matky. Na základě nového příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody vydaného okresním soudem v J. Hradci byl dne 8. listopadu 2021  odsouzený  muž dodán  do vazební věznice  Č. Budějovice. Policisté z obvodního oddělení J.Hradec přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání řádně zadokumentovali a  postoupili svým kolegům na kriminální policii.

Dne 27. prosince 2021  policejní komisař vyhotovil usnesení o zahájení trestního stíhání  podezřelého muže, které mu zaslal  poštou do věznice Praha-Pankrác, kde je toho času v nemocnici. Soudem uznanému trestu tak odsouzený muž neunikl a za oknem s mříží  si jako obviněný a odsouzený zároveň patrně pobyde o nějaký čas déle.

por. Mgr. Bc. Hana Bílková Millerová, jh.pis@pcr.cz

30. prosince 2021

vytisknout  e-mailem