Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ve zlatnictvích vybírala, ale neplatila

KRAJ - Odnesla zlaté šperky za více než 150.000 korun. 

Náchodští kriminalisté v těchto dnech obvinili ženu podezřelou z krádeží zlatých šperků ze zlatnictví ve třech městech Královéhradeckého kraje v dubnu a květnu 2017. Čtyřiadvacetiletou ženu z Broumova, které připsali trojnásobnou sérii krádeží zlatých řetízků, se podařilo chytit  v úterý 2. 5. 2017 při útěku ze zlatnictví v Jičíně, kdy při jejím pronásledování a zadržení výrazně pomohli dva náhodní kolemjdoucí.

I když se mladá žena při svých akcích maskovala a spoléhala na své rychlé nohy, při její poslední akci v úterý 2. 5. 2017  jí to nevyšlo. Jako vždy si nasadila důchodcovské brýle a pletenou čepici, aby změnila svůj vzhled a vypadala starší, pak vešla do zlatnictví. Nechala si ukazovat různé řetízky, prý dárky pro otce a matku, a stále nebyla s výběrem spokojená. Pak požádala prodavačku o ukázku zboží, které měla za zády. V té chvíli shrábla věci z pultu a utekla z prodejny. Naposled se jí však  s lupem zmizet nepovedlo, protože venku na ulici vyslyšel volání prodavačky muž, který jí začal pronásledovat. Po chvilce běhu ji za pomoci druhého muže oba zadrželi a znemožnili jí s "lupem" do příjezdu policejní hlídky utéct.

Kriminalisté ženu obvinili z pokračujícího trestného činu krádeže šperků ve zlatnických prodejnách v Náchodě, Hradci Králové a Jičíně v celkové hodnotě 154.000 korun. Obdobnou trestnou činnost měla páchat v předchozí době i na Trutnovsku, kdy v tomto případě již čeká na rozhodující verdikt.  Dále muži zákona zjistili, že  na její konto padá i vloupání do domu v Polici nad Metují a odcizení mopedu Babeta v hodnotě 5.000 korun z letošního března, a pro další majetkovou trestnou činnost ji ještě dále prověřují. Za to vše jí, (vzhledem k výši způsobené škody) nyní v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Eva Prachařová, mjr. Bc. Jan Čížkovský
5. května 2017, 10:30

vytisknout  e-mailem