Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Do Zlína přijelo více než tisíc Baníkovců

Na pořádek ve městě dohlížely dvě stovky policistů.  

Zlín – Mimořádná bezpečnostní opatření provázela nedělní fotbalové utkání mezi Baníkem a Zlínem. Naši velitelé do této rizikové akce nasadili asi dvě stovky policistů, včetně jízdního oddílu a psovodů.

Do Zlína přijelo asi třináct stovek fanoušků ostravského fotbalového klubu. Čtyři stovky z nich přijely vlakem, další osobními auty nebo autobusy, které vypravil klub. Ve Zlíně je kordon policistů doprovodil od vlakového nádraží až ke stadionu, kde jsme je přenechali bezpečnostní agentuře. Uniformovaní policisté čekali v okolí stadionu, dohlíželi na zaparkovaná auta, řídili dopravu a monitorovali situaci ve městě. Do hlediště bychom vstoupili až v případě žádosti hlavního pořadatele ve chvíli, kdy by členové agentury fanoušky nezvládli.

V průběhu utkání Baníkovci rozbili několik sedaček, poničili ploty a na hrací plochu házeli dýmovnice. Kouře jedné z nich se nadýchal hasič, k vážnějšímu zranění ale podle všeho nedošlo. Nakonec na policii skončili čtyři fanoušci. Jeden z nich se bude zpovídat z trestného činu výtržnictví, protože agresivně napadl několik domácích diváků. Uviděli ho a zadrželi naši kriminalisté, kteří se na stadionu vmísili do řad diváků. Další tři Baníkovci dostali pokutu za přestupky. Byl to například starší muž, který na tribuně domácích polil pivem ženu a jejího desetiletého syna.

Po skončení utkání museli policisté hlídat skupinky ostravských fanoušků, které se trousily po městě. Vlak ze Zlína odjížděl až před půlnocí. Další hodinu jsme je udrželi pod kontrolou v Otrokovicích. Odtud jel mezinárodní lůžkový rychlík, ke kterému byly připojeny čtyři vagony určené pro Baníkovce.

Škody na stadionu si fotbalový klub vyčíslí až v následujících dnech.

 

 

Další obrázky z fotbalového utkání najdete ve fotogalerii.Další obrázky z fotbalového utkání najdete ve fotogalerii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27. 10. 2008, por. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem