Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dobrá práce bechyňských policistů

Tábor – Bechyně – Hledaný pachatel zadržen na místě činu. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po poledni dne 6. ledna 2014 byla hlídka policistů Obvodního oddělení PČR Bechyně vyslána k šetření případu krádeže vloupáním do jedné z chat v osadě „Lišky“ u řeky Lužnice. Při širším ohledání místa činu policisté zjistili, že i další z chat nese stopy násilného vniknutí a pojali důvodné podezření, že pachatel se může nacházet uvnitř. Rychlý zákrok potvrdil, že se nemýlili. Mladý muž nedostal šanci z místa činu utéct, respektive ujet na kole. Jak policisté zjistili, i toto kolo, v hodnotě téměř 10 000 korun, bylo tímto pachatelem „čerstvě“ odcizeno v dopoledních hodinách u jedné z ubytoven v Bechyni. Krádežemi věcí z chat a jejich vlastním poškození pak mladík způsobil majitelům další škodu ve výši téměř 2 000 korun.
Následným šetřením policisté zjistili, že na uvedeného muže z Českobudějovicka je státním zastupitelstvím vydán souhlas se zadržením. V páchání trestné činnosti není žádným nováčkem a má co vysvětlovat nejen českobudějovickým policistům.
Zadrženého muže si tak od bechyňských kolegů převzali táborští kriminalisté. Obvinili jej z přečinů krádeže a porušování domovní svobody a zároveň podali státnímu zastupitelství podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.
Na počátku této úspěšné policejní práce byl profesionální a precizní výkon služby bechyňských policistů, za což jim přísluší plné uznání.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
8. ledna 2014 
 

vytisknout  e-mailem