Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dobrá práce prachatických kriminalistů

Prachatice – Dopadli hned tři dealery pervitinu, dva z nich skončili ve vazbě. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání dvou žen ve věku 51 a 30 let a 42letého muže z Prachaticka, jako obviněných z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obvinění nejméně v období od konce roku 2021 do současné doby přivezli na okres Prachatice a následně zde prodali koncovým uživatelům pervitin v množství nejméně 1300 gramů.

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality zadrželi v rámci pondělní realizace všechny tři obviněné osoby, které dlouhodobě dovážely z Ostravy a také z dalších neustanovených míst České republiky do okresu Prachatice drogu známou jako pervitin, kterou následně prodávaly dalším uživatelům, právě především v okrese Prachatice.

Zadržení tří osob předcházelo prověřování popsané trestné činnosti, na jehož základě se kriminalistům podařilo zajistit dostatek informací a důkazů. V rámci realizace celé věci byly provedeny dvě domovní prohlídky na různých místech v okrese Prachatice, při nichž se kriminalistům podařilo zajistit jednotky gramů pervitinu, digitální váhy a igelitové sáčky určené pro další distribuci drogy a další věci, důležité pro trestní řízení.

Na starší z žen a muže podali kriminalisté podnět na okresní státní zastupitelství pro jejich vzetí do vazby, kterou včera soudce akceptoval a oba do vazby poslal. Mladší z žen kriminalisté stíhají na svobodě. Obviněného muže navíc kriminalisté podezírají z další majetkové trestné činnosti.  

Kriminalisté se v rámci dalšího vyšetřování budou zabývat celkovým rozsahem páchané trestné činnosti všech obviněných.

V případě odsouzení za uvedenou trestnou činnost hrozí obviněnému muži a starší ženě, za zvlášť závažný zločin, trest odnětí svobody v trvání dvou až deseti let, mladší ženě pak za spáchaný přečin hrozí trest odnětí svobody v trvání jednoho až pěti let.

por. Bc. Martina Joklová

12. ledna 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem