Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dobrý skutek byl po zásluze potrestán

RYCHNOVSKO - Jeden automobil a několik dopravních nehod. 

V úterý 14.září 2021 došlo v obci Rychnov nad Kněžnou hned k několika dopravním nehodám a haváriím způsobeným jedním automobilem.

Za řidičem volantu seděl devětačtyřicetiletý muž ve vozidle zn. Mercedes Benz. Ten při vyjíždění z místního hřbitova nejdříve sjel do příkopu. Na místě mu nabídl pomoc kolem projíždějící řidič ve vozidle Suzuki Swift, bohužel poté co jej vytáhl z příkopu, řidič (49) zřejmě  nezvládl řízení a do vozidla i řidiče měl zezadu najet. Následně se rozhodl z místa nehody ujet, a přitom poškodil ještě pravý bok stojícího vozidla.
Cestou měl narazit do reklamního poutače, a když přijížděl ke křižovatce, narazil do před ním stojícího vozidla Fiat Scudo, které posunul do prostoru křižovatky. Naštěstí k další nehodě nedošlo. Znovu se však rozhodl ujet od nehody a neučinit žádná opatření, které mu ukládá zákon. 

Policisté s mužem provedli dechovou zkoušku, která vše vysvětlila, měl pozitivní výsledek 3,45 promile alkoholu v dechu. Muži nyní hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky až 3 roky za mřížemi.

por. Mgr. Lucie Konečná
15.9.2021, 09:45hod.

vytisknout  e-mailem