Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dobrý soused nad zlato

HRADECKO - Muž sousedy několik let verbálně napadal. 

V úterý 8.8. vyšetřovatel oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové obvinil 68letého muže z trestných činů nebezpečné vyhrožování a vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci. Pokud ho soud uzná vinným, může jít až na 3 roky do vězení.
Muž z jedné části Hradce Králové bydlící v rodinném domě se po dobu několika let dopouští především verbálních útoků na své sousedy. Sprostě jim nadává a vyhrožuje likvidací. Jednou po upozornění, aby svého jednání zanechal, vyběhl ze svého pozemku před branku sousedů, do které kopal, mlátil a vykřikoval různé urážky. Oni i jejich syn s rodinou, kteří bydlí společně, mají obavu o svůj život a vnoučata ze strachu raději nechodí ani na zahradu si hrát.
Jejich sousedské spory již několikrát řešil správní orgán, kdy naposledy obviněnému muži na jaře letošního roku uložil v přestupkovém řízení 3tisícovou sankci. Muž se na úřednici Magistrátu města Hradec Králové domáhal důvodu uložené pokuty a požadoval ustanovení komise, která by spravedlivě rozhodla. Úřednice mu objasnila celou situaci a že měl možnost se k celé věci vyjádřit, čehož nevyužil. On však trval na svém, a pokud nebude po jeho, tak že má vidle, které nabrousí a napíchne je na ně. Zmínil, že bodne i svého souseda a tím celou věc vyřeší. Muž opustil kancelář teprve až po vstoupení dalšího úředníka z vedlejší kanceláře, který uslyšel hlasité výhružky.
Policisté muže zadrželi a z důvodu prověření jeho duševního stavu ho převezou do zdravotnického zařízení ke znaleckému zkoumání v oboru psychiatrie.

Obdobný případ, který jsme zveřejňovali v červnu (zpráva zde), je už před ukončením a žena, která se vyhrožování dopouštěla je umístěna v psychiatrické léčebně.

por. Iva Kormošová
9.8.2017, 12.00
 

vytisknout  e-mailem