Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Docházka dětí do školy je povinná

CHOMUTOV - V bytě kradla přítelkyně, Pachatel zadržen při činu... 

Docházka dětí do školy je povinná
Obvinění z trestného činu ohrožování výchovy dítěte čelí rodiče školáka z Chomutova. Nezletilého syna neposílají do školy, vědomě tolerují jeho záškoláctví a tak má do dnešního dne deváťák zameškáno celkem 260 vyučovacích hodin. 41leté ženě a 38letému muži hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
V bytě kradla přítelkyně
Jirkovští policisté vyšetřovali krádež věcí z místního bytu. Na konci ledna kdosi sebral nejen peníze, ale i harmoniku, vzduchovku a perkusní revolver. Záhy bylo zjištěno, že uvedeného činu se dopustila 38letá žena, která je přítelkyní majitele bytu. Kromě toho žena vybrala z platební karty poškozeného, bez jeho vědomí, téměř pět tisíc korun a tak se celková škoda vyšplhala na čtyřicet tisíc korun. Obvinění z trestných činů krádeže a nedovoleného ozbrojování si pachatelka již převzala, po výslechu byla propuštěna, její další vyšetřování bude probíhat na svobodě.
 
Pachatel zadržen při činu
21letý mladík z Kovářské byl zadržen policejní hlídkou krátce poté, co vnikl do sklepních prostor panelového domu na Palacké ulici v Chomutově. Dveře byly násilím odevřené, ale jinak zůstalo všechno na svém místě. Skutek nadále šetří místní oddělení policie.
 
Ze stolu zmizely peníze
Téměř deset tisíc korun zmizelo ze stolu kanceláře jedné kadaňské firmy. Peníze v obálce byly připravené k odevzdání, ale k tomuto již nedošlo. Zloděj měl práci usnadněnou, neboť obálka zůstala volně položená na stole. Po pachateli krádeže pátrají policisté.
 
Domů šli bez kočárku
Dětský kočárek zmizel z hlavního vestibulu Městských lázní Chomutov. Maminka dvou malých dětí si potřebovala cosi zařídit v jedné z prodejen a když se zakrátko vrátila, byl  kočárek již pryč. S ním zmizel i zimní fusak a tak se škoda vyšplhala na šest tisíc korun.
 
Před spravedlností zloděj neunikne
Pracovníci bezpečnostní služby zadrželi 27letého muže z okresního města při vloupání. Muž během prázdnin rozbil okno do opuštěné budovy domova mládeže na chomutovském sídlišti, vnikl dovnitř a snažil se odcizit zabezpečovací zařízení a kabely. Ke krádeži nedošlo, ale na zařízení vznikla škoda ve výši 2400 korun. Po výslechu byl pachatel propuštěn na svobodu.
 
Čistotný zloděj
Čistící systém na koberce za 25 tisíc korun zmizel z rodinného domu v Chomutově. Majitelka uvedla, že kdosi využil skutečnosti, že v domě jsou prováděny stavební práce a je zde pohyb řemeslníků a přístroj odcizil. Po totožnosti pachatele pátrají policisté.
 
Chomutov, 22. února 2010

vytisknout  e-mailem