Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dodání nového krbu neklaplo

KOLÍNSKO – Poškozený přišel o více než sto tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení Pečky se zabývají případem podvodu v souvislosti nedodání nového krbu, přitom poškozený zaplatil více než sto tisíc korun. Bohužel krbu ani vrácení peněz se nedočkal, jelikož firma s ním přestala komunikovat.

Sedmačtyřicetiletý zájemce v loňském roce kontaktoval společnost s krby, s jednatelem se dokonce i sešli a domluvili se na realizaci vybraného krbu a platbách. Poškozený zaplatil předem dvě platby ve výši přes 120 tisíc korun s tím, že na konci loňského roku měla proběhnout první etapa realizace. Z důvodu, že společnost s dodáním krbu a veškerých součástí nedodržela smluvní podmínky, vrátila poškozenému částku 25 tisíc korun. Poté se mělo skutečně s realizací nového krbu začít, a proto muž zaslal další peníze ve výši okolo 35 tisíc korun.

Do dnešního dne ale žádná firma nepřijela, s poškozeným již nikdo nekomunikoval a dodání krbu či vrácení peněz se nedočkal. Celkem tak přišel o téměř 133 tisíc korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za což pachateli v případě zjištění, dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
3. srpna 2023

vytisknout  e-mailem