Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dodatečně objasněná vloupání

ÚSTÍ NAD LABEM - Obviněnému se trestní stíhání rozšířilo. 

Policejní komisař sdělil obvinění 36letému muži z trestného činu Krádeže, Porušování domovní svobody a Poškozování cizí věci. Kriminalisté objasnili vloupání do garáže a kůlny rodinného domu na Střekově a vloupání do sklepních prostor na Klíši. Ve všech těchto objektech odcizil převážně kovový materiál, který následně odevzdal ve sběrných surovinách. Svým jednáním způsobil škodu kolem 86 tisíc korun. Obvinění se převzal ve vazební věznici, kde je pro obdobnou majetkovou trestnou činnost, za kterou byl v minulosti již odsouzen.

Krádež kola
Ústeckým policistům se podařila objasnit krádež kola v centru města. Koncem měsíce června si poškozená kolem osmé hodiny večer zhruba na 10 minut uzamkla kolo cyklistickým zámkem k lampě veřejného osvětlení u obchodního centra. Problémem ovšem bylo, že klíč zanechala v zámku a odešla. Této příležitosti se ihned chopil policistům známý 43letý muž, který zámek odemkl a na kole odjel. Policistům po vyhodnocení bylo jasné o koho se jedná a pro zloděje si došli. Ten v současné době čelí ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu Krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 2 let.

Kradli kabely na dráze
Policejní komisař sdělil obvinění dvěma mužům (22,31) z trestného činu Krádeže a Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Obvinění ve dvou případech odcizili kabely na železnici a způsobili tím poruchu na ovládacím panelu výpravčího. V posledních případě díky rychlému zásahu policistů z oddělení hlídkové služby se podařilo pachatele zadržet. Způsobená škoda se pohybuje kolem 10 tisíc korun a za uvedené jednání jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 1 roku do 6 let.

Ústí nad Labem 8.8.2014
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

 

vytisknout  e-mailem