Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dodávku řídil pod vlivem

LIBEREC – Auto nemělo ani platnou technickou. 

V sobotu 27. října krátce po druhé hodině, prováděli policisté běžnou silniční kontrolu v centru města Liberce. Dohled nad bezpečnostní a plynulostí silničního provozu, ale také nad veřejným pořádkem je nezbytnou činností, kterou se policejní hlídky zabývají.
Nad ránem se policisté rozhodli zastavit nákladní dodávku nedaleko centra. Řidič dodávky projíždějící jednosměrnou ulicí na pokyny k zastavení nejprve nereagoval a pokračoval v cestě. Až o několik stovek metrů dále pokynů k zastavení uposlechl a dodávku odstavil. Policisté přistoupili jak ke kontrole osoby a dokladů potřebných k řízení, tak také ke kontrole technického stavu vozidla. V pořádku byly jen řidičovy doklady totožnosti. Vozidlo mělo propadlou technickou kontrolou a dechová zkouška 30letého muže byla pozitivní. Nejvyšší z naměřených hodnot pak dosáhla téměř k 1,7 promile.
Následoval převoz hříšníka na služebnu obvodního oddělení, kde mu po vystřízlivění policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

30. října 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem