Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dodávku ukradl recidivista

TEPLICKO - Teprve v únoru se vrátil z vězení a zase kradl; Drogy prodával i přesto, že byl odsouzen... 

Dodávku ukradl recidivista

     Svobody si asi moc neužije 39letý recidivista, který se teprve koncem února vrátil z vězení. V pondělí ráno se v Teplicích vloupal do zaparkované dodávky, ve které našel klíče od zapalování, a nenapadlo ho nic lepšího, než nastartovat a s vozidlem odjet. Policisté, kteří přijali oznámení o krádeži, začali ihned po dodávce v hodnotě přes půl milionu korun pátrat a už před polednem našli opuštěné auto v Srbicích. Na místo přivezli i majitele dodávky, který zjistil, že mu pachatel z auta odcizil tablet a další věci v celkové hodnotě přes šest tisíc korun.

     Policisté na základě poznatků, které získali při prověřování případu, už za dva dny zadrželi podezřelého muže, který se u výslechu ke krádeži přiznal. V minulosti 16krát odsouzený recidivista byl obviněn z přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a navíc i maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože auto řídil i přesto, že má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. V případě uznání viny ho může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Drogy prodával i přesto, že byl odsouzen

     Až deset let za mřížemi by mohl v krajním případě strávit 36letý dealer, kterého v uplynulých dnech vyšetřovatel obvinil z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Přestože byl v roce 2015 za stejný trestný čin odsouzen, přičemž trest mu soud podmínečně odložil, hrozba vězení ho neodradila od dalšího prodávání drog. V místě svého bydliště, nebo na jiných místech v Duchcově i dál prodával narkomanům pervitin, kriminalisté zadokumentovali desítky jednotlivých prodejů. Teď už ale v prodeji drog pokračovat nebude, po obvinění ho policisté eskortovali přímo do výkonu trestu odnětí svobody, kam ho soudce poslal kvůli porušení podmínky.

Podvedl zaměstnavatele

     Z přečinů padělání a pozměnění veřejné listiny a podvodu byl obviněn 46letý muž, který zaměstnavateli předložil falešné vysvědčení o maturitní zkoušce. Díky falzifikátu, který vydával za pravý, byl přeřazen na pracovní pozici s vyšším příjmem a za čtyři měsíce si tak navíc „přivydělal“ téměř deset tisíc korun. Na podvod se ale přišlo a muž se zřejmě bude ze svého jednání zodpovídat před soudcem, který ho v krajním případě může poslat až na tři roky za mříže.

16. 3. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem