Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dodržování rychlostního limitu nejen v obci se řidičům vyplatí

Jindřichův Hradec - Dopravní policisté rozdávali pokuty. 

 V  rámci dohledu nad silničním provozem dopravní policisté kontrolovali, zda jsou řidiči řádně dodržovány stanovené rychlostní limity v obci Jindřichův Hradec.  Tentokráte se zaměřili na Claudiusovu ulici, kde je povolen maximální rychlostní limit 40 km/h.  Po dobu měření rychlosti celkem projelo   94 automobilů, kdy 7 řidičů nedodrželo  stanovenou čtyřicítku. Každý z  řidičů " hříšníků" byl  dopravními policisty pokutován a rázem byl o  1.000 korun chudší.  Ruční laserový radar zaznamenal i " nejrychlejšího " řidiče , kdy rychlost jeho vozu byla úctyhodných 56 km/h !   Jedenkrát nebyl  vyhovující technický stav vozidla, přičemž  následovala pokuta opět ve  výši 1.000 korun.
 
Dopravní policisté v Jindřichově  Hradci mají na každém radaru nastavenu toleranci 20 procent, tudíž jsou v tomto směru k neukázněným řidičům značně tolerantní.
 
 I přesto však dochází velmi často k porušování rychlostního limitu nejen v Claudiusově ulici, ale i v ulici Vídeňské či Denisově, kde je rychlostní limit v obci  rovněž snížen. Dopravní policie upozorňuje řidiče, že dohled nad silničním provozem bude nyní v předvánočním a vánočním čase zvýšen.
 

por. Mgr. Bc. Hana Millerová pcrjhtm@mvcr.cz

16. prosince 2009

vytisknout  e-mailem